Світовий банк надав Україні 300 мільйонів євро на політику розвитку

Кошти призначені для економічного відновлення та зростання країни реформ.

epravda.com.ua

Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила другу позику для відновлення економіки України у розмірі 300 мільйонів євро. Про це повідомляє прес-служба банку.

– Ці кошти будуть використані для підтримки критичних для економічного відновлення та зростання країни реформ, а також для пом'якшення наслідків пандемії COVID-19, – зазначено у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, Світовий банк підтримує таким чином ключові реформи, серед яких – демонополізація економіки та зміцнення антикорупційних інституцій, розвиток ринку землі та кредитного ринку, зміцнення системи соціального захисту для людей похилого віку з метою пом'якшення впливу пандемії COVID-19.

- В умовах високого рівня вразливості економіки, в Україні йде повільне та нестійке відновлення після потрясіння внаслідок COVID-19. Ми сподіваємося, що ця позика надасть необхідну підтримку тим реформам, які спрямовані на сприяння більш сильному та інклюзивному відновленню, - наголосив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.

Ця позика є доповненням схваленого Світовим банком додаткового фінансування у розмірі 150 млн доларів. Йдеться про допомогу, призначену для боротьби з коронавірусом, у тому числі на закупівлю вакцин. Всього з початку пандемії Світовий банк надав Україні 2,3 млрд. доларів для бюджетної підтримки та інвестиційних проектів.