Посли G7 очікують від Зеленського розвиток судової реформи, обрання керівництва САП та НАБУ

Країни опублікували спільну заяву за підсумками зустрічі із українським лідером.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський обговорив із послами країн "Великої сімки" (G7) прогрес реформ в Україні у 2021 році. Співрозмовники висловили главі держави свої очікування на найближче майбутнє. Про це повідомляється у заяві послів, опублікованих у Твіттері.

- Посли вітали історичне законодавство про судову реформу 2021 року та висловили надію на його повну імплементацію. Вони сподіваються на подальший позитивний розвиток судової реформи у 2022 році, включаючи прозорий конкурсний процес для нових суддів Конституційного суду, – зазначено у заяві.

Представники країн "Великої сімки" також привітали закон про НАБУ, ухвалений в Україні та висловили очікування конкурентного обрання його нового директора та швидкого завершення процесу відбору керівника САП.

– Вони також висловили надію на прогрес у реформі, яка забезпечить трансформовану, сучасну СБУ, – зазначено у повідомленні.

Про те, що президент Володимир Зеленський провів зустріч із послами G7 та Євросоюзу, повідомили в Офісі президента 17 грудня. За даними відомства, сторони обговорили низку важливих питань, серед яких – ситуація у сфері безпеки на кордонах України та процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.