Володимир Ярославський та Аліса Купер пояснили, як готувати сирники, щоб вони не розмокли

Кулінарні блогери показали всі тонкощі рецепту на прохання глядачів.

instagram.com/alisa___cooper.

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський та одеський фуд-блогер Аліса Купер показали, як правильно готувати святкові сирники. Вони вийшли у прямий ефір і обговорили головну проблему цієї страви: готові сирники виходять надто вологими та можуть розтікатися по тарілці.

- Важливим є хороший сир (сир), найбільш схожий на домашній. Є кілька брендів – Своє, Простоквашине, Азорель, Білоцерківський. Але! Все одно практично все необхідно віджимати від зайвої вологи. Робимо це через рушник вафельний або марлю в кілька шарів, – пояснив Ярославський.

Пастоподібний сир, на думку Ярославського, не підходить. Кухар вважає, що із цим сиром виходить не так смачно, як готувала його бабуся.

Експерти порадили не перемішувати сирники надто довго.

- Змішали швидко, сформували кульки, обваляли в борошні й обтрусили від зайвого – і вперед смажити! – рекомендує Ярославський.

Інгредієнти:

Готуємо:

  1. Змішайте вилкою сир, яйце та цукор.
  2. Додати борошно. Ще раз перемішайте. Викладіть на стіл.
  3. Сформуйте "ковбасу". Наріжте її ножем. Трохи примніть руками і тупою частиною ножа сформуйте сирники. Обвалюйте сирники в борошні.
  4. Обсмажте із двох сторін до рум'яної скоринки на середньому вогні.
  5. З апельсина зніміть цедру.
  6. З обрізків апельсина видавіть сік.
  7. На окремій сковороді прогрійте сік із цукром та цедрою.
  8. Покладіть у сік сирники. Дайте прокипіти і трохи загуснути соусу.
  9. Готові сирники викладіть на тарілку.
  10. Прикрасьте ягодами та горіхами на ваш смак.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)