В Україні розширили список професій для обов'язкової вакцинації

У разі відмови від щеплення – представників цих сфер усунуть від роботи.

Міністерство охорони здоров'я доповнило список професій, представників яких зобов'яжуть вакцинуватися від коронавірусу. Цей наказ набуде чинності за місяць. Про це повідомляє пресслужба відомства.

- Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також комунальних підприємств більше взаємодіють із великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися коронавірусною хворобою. Тим часом 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані… Це рішення необхідне для захисту життя та здоров'я українців, – пояснив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

На сьогодні в Україні підлягають обов'язковій вакцинації працівники центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів, місцевих державних адміністрацій, працівники сфери освіти, працівники соціальної сфери, реабілітаційних центрів, Укрпошти та Укрзалізниці.

Згідно з наказом МОЗ, список доповнили такі види професій:

Представників професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, але відмовляться робити щеплення, буде відсторонено від роботи без збереження заробітної плати.