Віфлеємський вогонь миру принесли до Верховної Ради

Руслан Стефанчук зауважив, що після цього депутати почали працювати конструктивніше.

rada.gov.ua

Українські пластуни за традицією внесли до Верховної Ради Віфлеємський вогонь миру під час засідання 19 грудня. Урочиста церемонія передачі Віфлеємського вогню миру голові ВР відбулася у сесійній залі Верховної Ради України – представники національної скаутської організації «Пласт» віддали вогонь Руслану Стефанчуку.

- Це багаторічна передріздвяна традиція, що нагадує про важливість миру, добра, любові та єднання, - сказав Стефанчук.

Вже понад 30 років українські скаути перед Різдвом привозять «святий вогонь» до України. Ідея полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Пластуни побажали, щоб Віфлеємський вогонь «допоміг знайти світ у душах і в нашій країні. А в сесійній залі запанувало розуміння, яке б дозволило працювати на благо всієї країни».

Руслан Стефанчук подякував українським пластунам. Він побажав, щоб сяйво Вогню миру з Віфлеєму зігріло всіх нас, наші родини та всю Україну. І перше диво сталося прямо на засіданні Ради: спікерові вдалося виконати всю бліц-програму останнього цього року сесійного дня, оскільки депутати, які завжди наполягають на винесенні своїх поправок до законопроектів до зали, не стали на цьому наполягати, і всі голосування просувалися швидко. Стефанчук відзначив це окремо, жартома зв'язавши конструктивний турборежим роботи з появою Віфлеємського вогню під куполом.

Віфлеємський вогонь миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва Христового, що полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. До України вогонь вперше привезли 1992 року. Вогнем із Віфлеєму запалюють свічки на Святу Вечерю.

Пластуни – найстаріша організація в Україні. Перші організації українських скаутів виникли у 1911 році у Львові, який тоді був частиною Австро-Угорщини. Українських скаутів кличуть пластунами за аналогією із пластунами – козацькими розвідниками, які пересувалися повзком. У червні 2019 року депутати ухвалили закон, який дає змогу фінансувати організацію з бюджету.