Померла вдова Аугусто Піночета. Їй було 99

Лусія Іріарт померла через тиждень після дня народження.

Бібліотека Національного конгресу \commons.wikimedia.org

Вдова Аугусто Піночета, колишня перша леді Чилі Лусія Іріарт померла 16 грудня у своїй резиденції в Сантьяго, повідомляє газета La Tercera.

10 грудня їй виповнилося 99 років. Лусія Іріарт народилася 1922 року в сім'ї адвоката та колишнього міністра внутрішніх справ Чилі Освальдо Іріарта Корвалана. У 1943 році вона вийшла заміж за військового Аугусто Піночета Лусія у шлюбі з Піночетом народила п'ятьох дітей: трьох дочок (Інес Лусія, Марія Вероніка, Жаклін Марі) та двох синів (Аугусто Освальдо та Марко Антоніо).

Аугусто Піночет правил Чилі з 1974 по 1990 роки. Лусія Іріарт була радником чоловіка і істотно впливала на нього під час прийняття політичних рішень. Одним із головних був державний переворот, організований проти тодішнього президента Чилі Сальвадора Альєнде у вересні 1973 року. Вважається, що саме дружина підштовхнула Піночета до путчу.

Піночет помер у 2006 році у віці 91 року, не доживши до суду. Він на той час перебував під домашнім арештом за підозрою у вбивствах політичних опонентів та корупції.