Кулеба заявив, що Зеленський питав про вступ України до НАТО, але рік йому не назвали

Глава МЗС зазначив, що вступ Києва до Альянсу вирішуватиметься лише Україною та НАТО.

facebook.com/dmytro.kuleba

Президент Володимир Зеленський цікавився на полях саміту Східного партнерства в Брюсселі, коли Україна зможе стати учасницею НАТО. Відповідь про конкретні терміни не була дана. Про це заявив у своєму фейсбуці Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

- Єдиний недолік. Рік, коли Україна стане членом НАТО, нам не сказали, хоч ми питали. Але чітко підтвердили, що дискусія про те, коли і як Україна стане членом НАТО, відбуватиметься виключно між Україною та НАТО, - повідомив глава МЗС.

Зустріч президента Володимира Зеленського з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом відбулася 15 грудня в рамках шостого саміту "Східного партнерства" у Брюсселі. За підсумками переговорів Столтенберг заявив, що рішення про приєднання України до НАТО ухвалюватиметься лише самою Україною та 30 членами Північноатлантичного альянсу. Зеленський зазначив, що жителі України "бачать себе в НАТО" протягом багатьох років.

Також генсек НАТО заявив про початок роботи над новою стратегічною концепцією, яку планується узгодити на саміті у Мадриді в 2022 році. Український лідер назвав це "вікном можливостей" для України.