Ліза Глинська поділилася рецептом найсмачнішого жульєна з куркою та грибами

Рецепт вона опублікувала у соцмережах.

instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати жульєн із куркою та грибами. Рецептом вона поділилася в Інстаграм.

Інгредієнти:

Соус Бешамель⁣:

Готуємо:

Начинка:

  1. Нарізаємо гриби та курку невеликими шматочками.
  2. Чистимо і режим цибулю дрібними кубиками.
  3. Обсмажуємо цибулю та гриби на рослинній олії. ⁣
  4. Коли сік випарується, додаємо шматочки курки. Потім, солі, перчимо, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.

Соус Бешамель:

  1. Відправляємо в сотейник вершкове масло, як воно розтопитися - додаємо борошно і перемішуємо, вийде паста ру. ⁣
  2. Прогріваємо ру ще 1 хвилину і додаємо холодні вершки, спочатку 1/3 і потім решту. ⁣
  3. При постійному помішуванні доводимо до кипіння соус, тримаємо на плиті ще 30-40 секунд і знімаємо з плити.
  4. Додаємо сіль та мускатний горіх, перемішуємо. Соус готовий.

Жульєн:

  1. З'єднуємо соус Бешамель з куркою та грибами.
  2. Перекладаємо жульєн у керамічні форми діаметром - 12 см, висотою - 3-3,5 см. Посипаємо тертим сиром.
  3. Відправляємо форми в розігріту до 200 градусів духовку в режимі гриль або конвекція, до утворення золотистої скоринки.