Український кондитер та екс-суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати жульєн із куркою та грибами. Рецептом вона поділилася в Інстаграм.
Інгредієнти:
- 400 г курячих стегон (3-4 шт)
- 400 г грибів (8 шт. середніх)
- 1 цибулина
- сіль
- перець
- 100 г твердого сиру
- рослинна олія
Соус Бешамель:
- 15 г вершкового масла
- 15 г борошна
- 250 мл вершків (жирністю 10-20%)
- сіль
- мускатний горіх
Готуємо:
Начинка:
- Нарізаємо гриби та курку невеликими шматочками.
- Чистимо і режим цибулю дрібними кубиками.
- Обсмажуємо цибулю та гриби на рослинній олії.
- Коли сік випарується, додаємо шматочки курки. Потім, солі, перчимо, перемішуємо і смажимо ще 5 хвилин.
Соус Бешамель:
- Відправляємо в сотейник вершкове масло, як воно розтопитися - додаємо борошно і перемішуємо, вийде паста ру.
- Прогріваємо ру ще 1 хвилину і додаємо холодні вершки, спочатку 1/3 і потім решту.
- При постійному помішуванні доводимо до кипіння соус, тримаємо на плиті ще 30-40 секунд і знімаємо з плити.
- Додаємо сіль та мускатний горіх, перемішуємо. Соус готовий.
Жульєн:
- З'єднуємо соус Бешамель з куркою та грибами.
- Перекладаємо жульєн у керамічні форми діаметром - 12 см, висотою - 3-3,5 см. Посипаємо тертим сиром.
- Відправляємо форми в розігріту до 200 градусів духовку в режимі гриль або конвекція, до утворення золотистої скоринки.