Україна підписала договір із Pfizer на закупівлю ліків від коронавірусу "Паксловід"

Законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів лікарського засобу.

REUTERS

Підписаний документ включає основні умови закупівлі інноваційних ліків від коронавірусу "Паксловід" виробництва Pfizer. Цей препарат призначений для амбулаторного лікування хворих на коронавірусну хворобу, повідомив під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, законтрактовано до закупівлі 300 тисяч курсів лікарського засобу.

- Як і анонсував раніше, Україна підписала договір з компанією "Пфайзер" щодо основних умов закупівлі іноваційних ліків "Паксловід" для амбулаторного лікування хворих з коронавірусною хворобою, - заявив Ляшко.

За його словами, використання цих ліків дозволить не допустити ускладнень, госпіталізацій та смертей пацієнтів із COVID-19 із груп ризику.

- У листопаді 2021 року виробник цих ліків компанія Pfizer оголосила результати клінічних досліджень. При призначенні "Паксловіда" протягом трьох днів після появи симптомів COVID відбувається скорочення госпіталізацій або смертельних випадків на 89% та на 85%, якщо лікування розпочинати протягом п'яти днів, - підсумував міністр.

Pfizer Inc. оголосила про закінчення досліджень Paxlovid, розробленого для лікування COVID-19, 14 грудня. За даними компанії, його ефективність у компанії оцінюють так само, як і за результатами попередніх випробувань – 89%.