Зеленський - на питання про тиск США через Мінські угоди: У мене як дежавю

Тиск треба збивати, пожартував президент на брифінгу у Брюсселі.  

Reuters

Володимир Зеленський заявив, що не відчував тиску з боку західних партнерів щодо виконання політичної частини Мінських угод щодо проведення виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це президент України заявив на брифінгу у Брюсселі, який транслював телеканал "Рада".

- Тиск із боку США я не відчував. У мене, як дежавю. У мене питали про інші речі, коли був президентом Трамп, чи відчував я тиск. А зараз інший президент і знову це питання. Якщо буде тиск – обов'язково скажу. Тому що з тиском небезпечно жити, ви ж знаєте, тиск треба збивати, - пожартував глава держави.

Восени 2019 року Володимир Зеленський запевнив, що не відчував тиску з боку президента США Дональда Трампа. Він заявив, що на нього тиснути може лише син, якому шість років. За інформацією джерел американських ЗМІ, під час першої телефонної розмови з новим президентом України Трамп міг вимагати розпочати розслідування щодо сина Джо Байдена, який на той момент планував взяти участь у виборах президента у 2020 році.

7 грудня 2021 року президент США Джо Байден із президентом Росії Володимиром Путіним у режимі відеоконференції обговорив повідомлення про можливу ескалацію в Україні з боку РФ. Американський лідер попередив російського колегу про наслідки. 9 грудня Джо Байден зателефонував президенту України Володимиру Зеленському.