На Донбасі суд засудив до 11 років в'язниці відеооператора "групи Безлера" за катування українців

Чоловіку ухвалили вирок за трьома кримінальними статтями.

Слов'янський міський районний суд Донецької області визнав винним маріупольця в участі у терористичній організації "ДНР" у складі "групи Безлера". За знущання та катування наших співвітчизників зловмисник отримав 11 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

- З червня 2014 року до січня 2015 року 55-річний маріуполець, перебуваючи у Горлівці, брав участь у терористичній організації «ДНР» у складі одного з її структурних підрозділів – спеціального підрозділу «Комунікація» так званої «групи Безлера». Працюючи на терористів відеооператором, обвинувачений здійснював відеофіксацію допитів українських військовополонених та цивільних осіб, які незаконно позбавлені волі представниками НВФ РФ, - зазначили у відомстві.

За даними прокуратури, маріуполець редагував та розповсюджував різні відеозаписи за участю бойовиків, а також виробляв та розповсюджував так звані "бойові листки групи Безлера". Також він застосовував до військовополонених психологічне насильство, змушуючи їх прибирати в кімнатах сліди катувань полонених осіб та особисто контролював виконання зазначених робіт зі зброєю в руках.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу "Участь у терористичній організації, порушення законів та звичаїв війни, а саме, жорстоке поводження з військовополоненим та цивільним населенням, вчинене у співучасті" та виніс йому вирок у вигляді 11 років в'язниці.