Дочка Кернеса приїхала на панахиду до Харкова з Лондона, а син прийшов із сім'єю

Могилу колишнього міського голови всипали квітами.

city.kharkov.ua.

У Харкові провели громадську панахиду в пам'ять колишнього мера Геннадія Кернеса. Церемонія на міському цвинтарі №2 відбулася напередодні річниці смерті Кернеса (мер пішов із життя рік тому). На сайті Харківської міської ради опублікували фото, де знайомі, друзі та родичі покладають квіти на могилу Кернеса.

Новий мер Харкова Ігор Терехов зазначив, що Геннадій Кернес кардинально змінив Харків, навчив харків'ян любити та берегти рідне місто.

- Із сірого провінційного міста Харків став найкрасивішим та найдоглянутішим в Україні. Моє основне завдання – підвищити темпи його розвитку, – заявив Терехов.

Міський голова нагадав, що скульптор Олександр Рідний працює над бронзовим монументом для могили Геннадія Кернеса. Терехов наголосив, що пам'ятник має передати характер та ритм життя Кернеса.

Як повідомляє kh.vgorode.ua, близько 10:30 до могили Кернеса прибули старший син Кирило з сім'єю, керуюча справами виконкому Тетяна Чечетова-Терашвілі, директор КП "Ритуал" та близький друг Кернеса Євген Журавльов із дочкою. Пізніше приїхали колишня дружина Галина Привалова із сином Данилом Приваловим, директор КП "Водоканал" Віталій Панов, ексглава Харківської облради Сергій Чернов, депутат облради Олег Каратуманов із сином.

ДОВІДКА

Геннадій Кернес очолював Харків із 2010 до 2020 року. Увечері 16 грудня 2020 року 61-річний мер помер у берлінській клініці "Шаріте", де його лікували від ускладнень коронавірусу.