У Кривому Розі стартував відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності Worldskills Ukraine

Конкурс спрямований на підтримку талановитої молоді та сприяє формуванню інтересу до робітничих професій.

worldskillsukraine.org

Конкурс спрямований на підтримку талановитої молоді та сприяє формуванню інтересу до робітничих професій.

110 молодих робітників та студентів з усієї Дніпропетровщини беруть участь у регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності WorldSkills Ukraine. Проходить він у Кривому Розі.

Змагання проходять у шести компетенціях - слюсарні, електромонтажні, зварювальні та токарні роботи, підйом і транспортування вантажів, експлуатація та обслуговування залізничного транспорту.

Як розповіли в "Метінвесті", компанія вже шість років виступає генеральним партнером Worldskills Ukraine - наймасштабнішого конкурсу робітничих професій для молоді віком від 18 до 22 років. Ці змагання організовані МОН за підтримки "Метінвесту".

Worldskills Ukraine проходить у два етапи: відбірковий і фінальний, на першому конкурсанти протягом трьох днів демонструють свої професійні навички в обмежений час.

"Сотні хлопців і дівчат завдяки WorldSkills Ukraine зарекомендували себе перед роботодавцями і отримали можливість працювати на підприємствах України, зростати професійно і будувати свою кар'єру вдома", - розповіла начальник відділу профтехосвіти Департаменту освіти і науки Дніпропетровської області Оксана Дудля.

Фінал конкурсу відбудеться в Києві навесні 2022 року, в ньому переможці регіонального рівня змагатимуться у 18 компетенціях.