В Україні удостоєно звання "Мати-героїня" понад 1000 жінок

У Києві президент надав таке звання 24 матерям.

President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким присвоїв звання "Мати-героїня" 1010 українським жінкам п'ятьох і більше дітей, що виховали. Про це повідомляє сайт глави держави.

– Почесне звання отримали матері, які виховали до восьмирічного віку п'яти та більше дітей. Таким чином, зазначено їхню материнську самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їх всебічного розвитку, - зазначено в повідомленні.

Як зазначили у відомстві, найбільша кількість нагороджених жінок – у Волинській області. Там почесне звання "Мати-героїня" президент надав 190 українкам. У столиці було відзначено 24 киянки, які виховали 5 і більше дітей.

Усього отримали звання "Меть-героїня":

ДОВІДКА

Звання "Мати-героїня" надається в Україні багатодітним мамам, які виховали п'ять і більше дітей віком до 8 років. До цього числа також входять прийомні діти, які усиновлені у законодавчому порядку. При отриманні такого звання жінки отримують одноразову фінансову винагороду у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. Прожитковий мінімум із 1 грудня становить в Україні 2481 грн.