Ігор Поклад отримав орден Держави з рук Володимира Зеленського: Герой України – тепер офіційно

Дружину композитора також запросили до Офісу президента.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з композитором Ігорем Покладом та його дружиною Світланою та вручив творцю орден Держави із присвоєнням звання Герой України. Про це 13 грудня повідомляє офіційний сайт глави держави.

- Присвятивши своє життя музичному мистецтву, ви стали справді Майстром. Без перебільшення, ваша музика є голосом України. Ваші пісні звучать у всьому світі. Ці композиції відносяться до найкращих перлин національного духовного надбання, без яких неможливо уявити сучасну українську культуру, – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до ювіляра.

Композитор та опермейстер Ігор Поклад є автором понад 150 пісень. У його творчості – музичні вистави «Конотопська відьма», «Різдвяна ніч», «Москаль-чарівник», «Засватана – невінчана», «Таке єврейське щастя», «Чмир», рок-опера «Ірод» тощо. Він плідно працював у кіно з режисерами Леонідом Биковим, Андрієм Бенкендорфом, Миколою Засєєвим у більш ніж 40 художніх та телефільмах. Написав музику до анімаційних стрічок «Як козаки…», «Енеїда» тощо.

Ювілей Ігоря Поклада (славетному творцеві виповнилося 80 років) та вітання на державному рівні супроводжувалися курйозною історією. Дружина композитора Світлана Поклад розповіла у фейсбуці, що їй дзвонили з Офісу президента і повідомили, що надішлють вітальну адресу на вайбер, запропонувавши самостійно її роздрукувати та залишити на згадку. Світлана вразилася такою ідеєю, написавши, що раніше всі президенти вважали за правильне зустрітися особисто або в крайньому випадку передати нагороди та привітання через офіційних осіб. Згодом на сайті президента з'явився указ про присвоєння Покладу звання Героя України, а дружина композитора вилучила свій пост.

Світлану Поклад також запросили 13 грудня до Офісу президента на вручення нагород. Вона вже відреагувала у фейсбуці – правда, без подробиць, пообіцявши розповісти все в деталях пізніше, але опублікувала фото нагород чоловіка.

.