Акція «Рінат Ахметов – дітям": свято справжнього дива у Маріуполі

Тільки за останні чотирнадцять років подарунки від Ріната Ахметова отримали майже 1000000 дітей.

Акція «Рінат Ахметов – дітям» – це не просто подарунки тисячам дітей, це дотик до їхньої долі, який змінює життя на краще, дарує віру в диво. Тільки за останні чотирнадцять років подарунки від Ріната Ахметова отримали майже 1000000 дітей.

- Діти сироти. Вони у біді. І вони потребують не просто допомоги – вони потребують спілкування. В їхніх очах величезний біль, і ми хочемо зняти цей біль і дати їм принаймні надію на завтрашній день. І робили ми це і робимо чесно, робимо ми це душею та серцем, – сказав засновник Акції та засновник Фонду Рінат Ахметов.

Цього року резиденцією виконання дитячих бажань став Маріуполь. Протягом кількох годин діти поринули у казкову атмосферу передноворічного балу та святкової урочистості. Учасниками стали вихованці дитячих будинків сімейного типу, а також діти-учасники програм і проектів Фонду Ріната Ахметова. Всі заходи були організовані згідно з вимогами безпеки, викликаними пандемією COVID-19.

– У фокусі Акції «Рінат Ахметов – дітям» – дітлахи, позбавлені батьківського тепла. Дуже важливо допомогти цим дітям розкрити свої здібності та дати віру в те, що вони можуть досягти поставлених цілей й змінювати світ на краще», – розповіла Оксана Іщук, керівник проектів Фонду Ріната Ахметова.

Для того щоб святковий бал відбувся, діти мали збирати мішечки з чудесами, які вони отримували, виконуючи цікаві завдання та інструкції від Головного чарівника. Унікальні фотозони, різні квести, оригінальні фокуси та майстер-класи не змусили сумувати нікого з числа учасників свята. Яскравим доповненням заходу став аквагрім, який помахом чарівного пензлика перетворював дітвору на справжніх супергероїв.

Крім того, для найменших гостей свята була організована інтерактивна лялькова вистава «Маленький Дід Мороз». Старшим дітям приготовали гру-квест для супергероїв «У пошуках чудес», яка розкинулася одразу на 6 локаціях – від фламінгоболу до настільного хокею.

За успішне виконання завдань квесту учасники отримували мішечки з чудесами, що символізували радість, сміливість, чесність та дружбу. За допомогою сил доброти та відкритого серця дітям вдалося здолати підступного Кошмаріуса і виконати фінальне завдання – поєднати всі чудеса в одну капсулу чудес.

Мета Акції «Рінат Ахметов – дітям» набагато ширша, аніж новорічні привітання. Її продовженням став проект «Рінат Ахметов – дітям. Твоя суперсила». Це серія мотиваційних зустрічей для вихованців інтернатних закладів Донецької області із амбасадорами Фонду – зірками каналу «Україна», посланцями доброї волі Ріната Ахметова. Кумири молоді своїм прикладом показують, що досягнення поставленої мети є цілком реальним завданням. З грудня 2018 року амбасадори провели 41 зустріч у 9 інтернатних закладах Донецької області, на яких побували 1065 дітей. Важливість таких подій у тому, що вихованці інтернатів набувають прикладних знань, які допоможуть їм у дорослому житті. Цього року Фонд готує для школярів усієї України новий пізнавальний мотиваційний інтерактивний онлайн-урок із профорієнтації «Твоя суперпрофесія».