Під Києвом знайшли нелегальний цех, який виробляв вибухові пристрої та зброю

Організатор "виробництва" вже раніше засуджений за виготовлення саморобної вибухівки.

ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила під Києвом нелегальний цех із виготовлення вибухівки. Серед вилученого – вибухові пристрої на основі тротилу, а також вогнепальна зброя з глушниками. Про це 13 грудня повідомляє пресслужба СБУ.

- Встановлено, що протиправну діяльність організував місцевий житель, який раніше вже засуджений за виготовлення саморобної вибухівки. Нелегальну збройову майстерню обладнав на території власного домоволодіння в одному із населених пунктів поблизу столиці, - зазначається у повідомленні.

Зловмисник планував продавати «продукцію» через особисті зв'язки у кримінальних колах. Також перевіряється інформація про можливе використання арсеналу для вчинення терактів.

У ході обшуків виявлено:

За цим фактом розпочато кримінальне провадження. Вилучені засоби ураження спрямовані на експертизу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, зловмиснику планують повідомити про підозру у скоєнні злочину та обрати запобіжний захід.

Раніше повідомлялося, що в Дніпрі кілер-винахідник вигадав дистанційний керуючий пристрій для стрілянини з автомата і планував таким чином вбити депутата облради. Автомат він розмістив у автомобілі, який після спроби замаху також підірвав дистанційно.