"Міс Нігерія" виграла спецприз за найкращий національний костюм на "Міс Всесвіт-2021", віддавши шану племені

Представники племені mmanwa боролися з нанесенням каліцтв дівчаткам і дитячим рабством.

instagram.com/mariselle4/Чак Деніелс

У фіналі "Міс Всесвіт-2021", який відбувся напередодні в Ізраїлі, спецприз за найкращий національний костюм виграла "Міс Нігерія". На сцені конкурсу учасниця Марістелла Окпала представила вбрання у стилі знаменитого в країні племені mmanwa: з великою маскою та у довгому плащі. Його представники боролися з нанесенням каліцтв дівчаткам і дитячим рабством.

- Я обрала саме цей костюм, тому що я бачу самовіддзеркалення своєї мети в цій мманві, яка захищає дітей та жінок від будь-яких форм насильства, - розповіла про вбрання Міс Нігерія.

Минулого року спецприз за найкращий національний костюм виграла "Міс М'янма", яка вийшла на сцену в одязі свого регіону із плакатом "Моліться за М'янму".

Українка Ганна Неплях представила на суд глядачів та журі вбрання вагою 15 кілограмів. Воно складається з каркасної спідниці з 25 п'яльцями з вишивкою (як і областей в Україні), корсета з лози та гігантського п'яльця зі стрічками та квітами.

Переможницею "Міс Всесвіт 2021" стала 21-річна актриса Харнааз Сандху з Індії. Вона третя представниця країни, яка перемогла на "Міс Всесвіт" після актриси Сушміти Сен (1994) та моделі Лари Датти (2000).