Максим Самчук із "МастерШеф 11": Люди помиляються, коли вважають мене шоуменом, а не кулінаром

Екс-учасник проекту "МастерШеф 11" розповів про модельінг, майбутній заклад та мрію стати телеведучим.

Телеканал СТБ

У 15-му випуску 11-го сезону "МастерШеф" шоу залишив Максим Самчук. "КП в Україні" поспілкувалася з ним і дізналася про модельну кар'єру, навчання на кулінарі та мрію стати телеведучим.

- Максиме, ви вже кілька років працюєте моделлю, проходили кастинг у "Топ-модель по-українськи". Чому таки вирішили взяти участь у кулінарному шоу?

- Я досить багатогранна людина, і якусь частину свого життя я працював у ресторанній сфері. Перед тим, як прийти на проект, я стояв перед вибором, чим займатись далі. У цей момент я вирішив, що хочу спробувати себе на цьому проекті.

- Вас вважали одним із найемоційніших учасників сезону, ви завжди смішно коментували те, що відбувається. Однак деякі шанувальники шоу відзначали, що основну увагу ви привертаєте більше гумором, ніж готуванням. Що скажіть із цього приводу?

- Гумор – це невід'ємна частина мого життя та мене. Він завжди допомагав мені не так сильно реагувати на негативні ситуації. І все, що було показано на проекті, так і є. Я такий і в житті, я люблю жартувати і завдяки жарту складні ситуації проходять набагато легше.

- А як особисто ви ставитеся до свого гумору? Чи не здається образливими?

- До свого гумору я ставлюся чудово. Якби не гумор, то, мабуть, важко жити на цій Землі (усміхається). Гумор подекуди, можливо, у мене був і десь образливий, але, на щастя, ніхто з учасників не ображався на нього. Навіть судді. Деякі глядачі дивувалися, що я їх називаю "Вовка", "Олька". Насправді, я їх так і поза камерами називав, і ми чудово спілкувалися. Мені здається, що коли протягом трьох місяців ти перебуваєш у стресових умовах, то гумор – це як ковток свіжого повітря.

- Чи не виникало на тлі ваших коментарів та жартів конфліктів з іншими учасниками?

- Можливо, були лише моменти, коли деякі учасники вважали, що я вискочка, і не гідний далі брати участь у проекті. Але, насправді, я вже неодноразово доводив, що гідний цього.

Майстер, який викладала дипломні предмети, спеціально занизив мені бали, щоб я не отримав червоний диплом.

– У вас кулінарна освіта. Проте на кастингу сам навчальний процес ви розкритикували. В чому причина? Вам не подобався сам вибір професії чи це таки вина педагогів?

- Я розкритикував своє кулінарне навчання з кількох причин: коли я йшов вчитися на кухаря, то думав, що справді зв'яжу своє життя з цією професією, але, можливо, я дуже обнадіяв себе, бо не отримав достатньої кількості необхідної мені інформації. Готувати борщ та вареники я можу і в домашніх умовах (посміхається). Ще на мені відклав мій викладач. Я займав лідируючі позиції, виходив на премії та майже закінчив навчання з червоним дипломом. Але мій майстер, який викладала дипломні предмети, спеціально занизив мені бали, щоб я не отримав червоного диплома.

- А чи допомогла вам кулінарна освіта під час участі у проекті? Може, ви краще за інших знали "класику".

- Це другий бік медалі (усміхається). Якщо почати з плюсів, то, звичайно, кулінарна освіта мені допомогла. Я знав різні технології приготування, а від них багато що залежить. Щодо класики – ні, бо все, що ми вчили, це були: борщі, пампушки, бризолі, котлети, риба. Але загалом це теж допомагало. Я знав види технологій, які є обсмажування, варіння. Я користувався своїми знаннями та допомагав іншим учасникам.

Пішов у моделінг після того, як розчарувався у навчанні

– До речі, на кастингу судді дуже здивувалися, дізнавшись, що чоловік-модель хоче взяти участь у шоу. Як думаєте, з чим це пов'язано? Стереотипи, що моделі мало готують та обмежують себе у їжі?

- Так, судді були здивовані, що хлопець-модель відвідав цей проект. Найчастіше моделі, особливо якщо це робота за кордоном, не мають часу готувати собі вдома. Дівчаткам, звичайно ж, іноді потрібно обмежувати себе в їжі, особливо, якщо вона розташована до повноти. У мене такої проблеми немає, я можу їсти стільки, скільки мені заманеться, та в будь-якій кількості. Тому я легко міг поєднувати моделінг, готування і також чудово харчуватися.

- Прихильників шоу також цікавить, чому ви кинули кар'єру кухаря та пішли саме у модельний бізнес?

- Після того, як я розчарувався у навчанні, у мене з'явилася можливість спробувати себе у модельному бізнесі. Мені завжди говорили хлопці, що я непогано виходжу, але особливого сенсу в цьому не бачив. Я зробив собі гарне портфоліо та вирішив підкорювати український модельний бізнес. Успіхи я почав відразу помічати і вирішив, що пробуватиму себе в цій сфері, поки є можливість. На даний момент я діюча модель, беру участь у показах, заходах, зйомках та рекламах. Їхати за кордон у мене поки що в планах немає, але якщо з'явиться гарна пропозиція, я її не проґавлю. А ресторанна діяльність мені також цікава. Розумію, що можу розвиватися не лише у моделінгу.

– А після проекту ваша модельна кар'єра пішла вгору? Чи стало більше пропозицій? Що найчастіше пропонують рекламувати?

- Швидше моя кар'єра залишилася на тому ж рівні, що я досяг до проекту. У мене після "МастерШеф" більше кулінарних пропозицій: мене почали запрошувати на майстер-класи, а модельна сфера зараз мені допомагає вчити інших людей розвиватися в моделінгу. Тому зараз моє основне завдання, мабуть, допомогти іншим стати такими ж успішними. Щодо реклами – можу рекламувати різні товари: від аромасвіч і закінчуючи корейською косметикою. Пропозиції, звісно, збільшилися, бо людям подобається мій багатогранний образ.

Досі підтримую зв'язок з людьми з Вишеньок

- Яке випробування на проекті вам сподобалося найбільше і чому?

- Мені сподобалося, коли ми поїхали до Вишеньки (у 5-му випуску учасники випрошували продукти, збирали замовлення та готували для мешканців села Вишеньки, Київської області – Авт.). Я отримав кайф від того, що ми могли спілкуватися і домовлятися з жителями на якихось умовах, були відкриті люди. Готувати для дітей, для цілого села – це просто неймовірно. У мене, мабуть, уперше в житті був такий відповідальний момент. Тоді я просто жив конкурсом і мені здавалося, що я зможу згорнути гори та зробити все можливе, щоби наша команда перемогла. Там я познайомився із прекрасними людьми, з якими навіть досі підтримую зв'язок.

- На шоу ви часто потрапляли на "битву чорних фартухів", але залишалися у проекті. Чому не впоралися цього разу?

- На проекті я пережив вісім чорних фартухів. На жаль, після восьмого я покинув проект. Я вважаю, що зі своїм завданням впорався досить добре, і, як на мене, моя страва була гідною.

- Коли ви йшли, то сказали, мовляв, залишаються найсильніші. Чому ви були не впевнені у своїх силах?

– Я на проекті пробув досить довго. Коли дуже близько дізнаєшся про людей, з якими ти працюєш, то розумієш, для кого участь і перемога важливі більше, ніж для тебе. Якоїсь миті я зрозумів, що моя участь була для того, щоб усвідомити, що в житті мені потрібно далі і чого я хочу. А є ті, хто дійсно "горів" цією сферою, тому я й сказав, що є люди, які гідніші за мене і повинні продовжувати участь. Я був абсолютно щирим у своїх словах.

- В Інстаграмі ви проводите прямі ефіри з учасниками, що вибули. Чому вирішили робити саме цей контент?

- Є категорія людей, яка завжди цікавиться учасниками проекту та хоче дізнатися більше. Я намагаюся завжди цікаво і позитивно проводити прямі ефіри, щоб розповіли не лише про "МастерШеф", а й про своє життя, про учасників, чому взяли участь у проекті і що в їхньому житті відбувається зараз, яким шляхом вони вирішили піти.

- А що поститимете, коли шоу закінчиться?

- Є велика кількість цікавих учасників із попередніх сезонів, а також попереду, сподіваюся, нові сезони проекту. Хотілося б зробити інтерв'ю з зірками і, можливо, в майбутньому спробувати себе телеведучим.

Скоро моє ім'я буде на вустах у всіх телеглядачів України

- До проекту ви займалися здебільшого моделінгом, а що зараз? Повернулися до кулінарії? Де ви працюєте?

- На даний момент я поєдную кулінарію та моделінг. Даю кулінарні майстер-класи та допомагаю іншим хлопцям розвиватися у моделінгу та акторстві. Для цього я вже маю достатньо зв'язків.

- Ви казали, що бажаєте відкрити свій ресторан. Яку б хотіли концепцію і як зараз із цим справи?

- Це мрія всього життя, мабуть (усміхається). Поки що активно збираю гроші для того, щоб втілити своє бажання. Концепція повністю розроблена, залишилося лише зібрати достатній бюджет, щоб усе це втілити в життя. Концепція закладу – це комплекс: він буде під куполом, із рестораном, караоке, кінотеатром. Бачу його на березі річки. Ідея у мене грандіозна, і вона потребує достатніх великих вкладень. Тому зараз перебуваю в пошуку людей, які мені з усім цим допомагатимуть.

- Чи чекати на шанувальників вас в інших телешоу? Як плануєте надалі розвивати кар'єру?

- Звичайно, звісно (посміхається). Це лише початок, я не планую зупинятися. "МастерШеф" дав мені великий старт і вірю в себе, тому я продовжуватиму участь у різних зйомках. Сподіваюся, скоро моє ім'я буде на вустах у всіх телеглядачів України (посміхається).