Суд дозволив заарештувати заступника Труханова, але зменшив суму застави

Щоб залишитись на волі, чиновнику потрібно внести майже 25 мільйонів гривень застави.

succo/pixabay.com

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт виконуючого обов'язки заступника мера Одеси Олега Бриндака, який не виконав постанову про внесення застави. Про це повідомляє " Укрінформ ".

- Антикорсуд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб щодо виконуючого обов'язки заступника міського голови Одеси, який не виконав рішення слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 4 листопада про внесення застави у розмірі 39 млн 967 тис. грн., - вказано у повідомленні.

Водночас, суд зменшив підозрюваному розмір застави до 24,9 млн грн. Якщо Бриндак не внесе зазначену суму, чиновника візьмуть під варту.

Як відомо, Бриндаку інкримінують злочини за кількома статтями Кримінального кодексу – за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (Створення злочинної організації; скоєння злочину за попередньою змовою організованою групою або злочинною організацією; зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Чиновник фігурує у справі про незаконне заволодіння землею територіальної громади Одеси на 689 млн грн та про легалізацію незаконно отриманих доходів. Серед підозрюваних – мер Одеси Геннадій Труханов.