За добу віртуальні картки для отримання тисячі за вакцинацію оформили понад 300 тисяч українців

На даний момент програма працює у тестовому режимі.

кадр з e-aid.diia.gov.ua

З 9 грудня українські банки почали випускати віртуальні картки для проекту "Е-Підтримка ". При цьому у частині банків, які вже приєдналися до проекту, ще відбувається процес підключення до системи. Про це у своєму телеграм-каналі написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Учора перші банки почали випускати віртуальні картки для проекту "Е-Підтримка". На даний момент статистика - 302 310 відкритих карток всього, з них:

Інші банки проходять процес підключення", - написав він.

Міністр також запропонував усім користувачам взяти участь у бета-тестуванні послуги, яка розпочне роботу 13 грудня.

"Обновляйте "Дію" в маркетах вже наразі, записуйтесь прямо в додатку та будьте першими, хто скористається послугою", - уточнив він.

Вакциновані українці матимуть змогу подати заявку з 13 грудня. Умовою отримання виплати є повний курс вакцинації. На першому етапі виплата буде доступна лише у додатку "Дія". Отримати тисячу гривень за вакцинацію на звичайну картку не можна - потрібна спеціальна віртуальна. Зняти гроші з картки або перевести їх на іншу картку теж не можна.

Для участі у програмі на першому етапі приймаються лише "зелені" сертифікати та лише у додатку "Дія". А ось сертифікат з порталу "Дія" або паперовий від сімейного лікаря не підходять.