Жуніор Мораєс: "Люблю Україну і разом з усіма відчуваю біль війни та втрат"

Натуралізований бразилець донецького "Шахтаря", який продовжив на пів року  контракт із "Шахтарем", розповів, як це відчувати себе українцем.

ФК Шахтар

Натуралізований бразилець донецького "Шахтаря", який продовжив на пів року контракт із "Шахтарем", розповів, як це відчувати себе українцем.

- Коли я був маленьким, ні за що на світі не подумав би, що можу полюбити якусь країну, окрім Бразилії. Полюбити сильно та по-справжньому. Але після стількох років в Україні, після всього, що пережив тут, для мене бути українцем – це те саме, що бути бразильцем. У Бразилії я гордо говорю про те, що прийняв українське громадянство. Люблю Україну всім серцем і разом із усіма відчуваю біль війни та втрат.

Я був щасливий грати за збірну України. Пишаюся цим! Бачу, як футбол в Україні росте, як зростають футболісти. Шевченко прищепив команді ментальність переможців, за нього Україна грала у видовищний футбол, перемагаючи такі збірні як Португалія, Сербія, Іспанія. Мені дуже хотілося б, щоб після попадання у вісімку найкращих на Євро-2020 Україна пробилася на ЧС-2022. Шанси хороші., - розповів Мораєс в інтерв'ю журналу "Футбол".

34-річний нападник також розповів, хто краще знає російську мову у "Шахтарі".

- Коли прийшов до «Шахтаря», то найкраще говорив я. Але опинившись у бразильській роздягальні «Шахтаря», розслабився... А Марлос у цей момент піднатиснув у вивченні і заговорив краще. Але зараз, мені здається, чи хотілося б вірити, ми знаходимося на одному рівні.