Меркель передала владу новому канцлеру Німеччини Шольцу

За його призначення німецький Бундестаг проголосував 8 грудня.

ФАБРИЦІО БЕНШ/REUTERS

Після 16 років беззмінного урядування Ангела Меркель передала повноваження канцлера Німеччини соціал-демократу Олафу Шольцу. Про це пише " Тagesspiegel ".

- Шановний канцлер, шановний Олаф Шольц. Я щиро бажаю вам всього найкращого у вашій роботі та для нашої країни. Тут ви знайдете команду, повну прихильності до справи, - привітала Меркель нового канцлера.

Як пише видання, Шольц подякував своїй попередниці та похвалив її роботу. За його словами, за час свого перебування на посаді Меркель довелося зіткнутися з багатьма кризами, деякі з яких вони подолали разом.

- Це був чудовий час, коли ви були канцлером нашої країни. Між нами завжди було дуже довірливе співробітництво. Це злилося воєдино, – зазначив Шольц.

Кандидатуру 63-річного соціал-демократа Олафа Шольца на посаду канцлера Німеччини ухвалив німецький Бундестаг на засіданні 8 грудня. "За" проголосували 395 депутатів із необхідних 369 голосів. Після обрання на цей пост Шольц вирушив у замок Бельв'ю, де президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр офіційно призначив його канцлером.

Після офіційного призначення Шольц склав присягу в Бундестазі, а потім вирушив разом із 16 новими членами свого уряду до німецького лідера. Отримавши офіційне призначення, міністри прийняли присягу в Бундестазі, після чого відбулася церемонія передачі влади Ангелою Меркель новому канцлеру Німеччини Олафу Шольцу.