П'яний чорнослив з апельсинами та морозивом
ТРЕБА (на 6 порцій):
- 300 г чорносливу без кісточок
- 200 мл будь-якого віскі, бренді чи коньяку
- 2 апельсини або мандарини
- 200 мл апельсинового чи мандаринового соку
- 1 паличка кориці
- 2 зірочки бадьяна
- 400 г пломбіру
- свіжа м'ята для подачі.
ГОТУЄМО:
- Чорнослив добре промиваємо, зливаємо воду.
- Заливаємо алкоголем та даємо настоятися 40 хвилин.
- Перекладаємо в сотейник, додаємо апельсиновий сік, корицю і бадьян, доводимо до кипіння і томимо на слабкому вогні 30 хвилин*.
- Знімаємо з вогню, додаємо часточки апельсинів або мандаринів, даємо охолонути.
- Подаємо в креманках або на спільному блюді, щедро накривши шапочкою з морозива і прикрасивши м'ятою.
Пиріг з вишнею та волоськими горіхами
ТРЕБА (на 8 - 10 порцій):
- 6 яєць
- 360 г борошна
- 250 г мелених волоських горіхів
- 300 г замороженої вишні без кісточок
- 100 г цукру
- 400 г білого шоколаду
- 10 г розпушувача
- 150 г вершкового масла
- дрібка солі
- 2 ст. ложки цукрової пудри.
ГОТУЄМО:
- Вершкове масло та поламаний білий шоколад розтоплюємо на водяній бані в однорідну масу.
- Яйця збиваємо із сіллю та цукром.
- Додаємо мелені волоські горіхи, просіяне борошно та розпушувач. Ретельно розмішуємо.
- Розбірну форму змащуємо олією та припудрюємо борошном (або застеліть пергаментом) та виливаємо тісто.
- Викладаємо по поверхні вишню.
- Випікаємо 40 хвилин за температури 170 °С.
- Даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою.
Шоколадний крем із фісташками
ТРЕБА (на 4 порції):
- 200 г темного чи білого шоколаду
- 250 мл жирних вершків (33%)
- 100 г фісташок
- 3 яйця.
ГОТУЄМО:
- Вершки розігріваємо в сотейнику, трохи не доводячи до кипіння.
- Жовтки збиваємо і поступово вводимо гарячі вершки, помішуючи.
- Переливаємо в сотейник та розігріваємо майже до кипіння.
- Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, заливаємо його вершково-жовтковою масою, даємо настоятися кілька хвилин, щоб шоколад розтанув.
- Даємо крему охолонути, розливаємо по креманках і прикрашаємо фісташками.
Зірки
Ще один варіант найпопулярніших цукерок. Але ми відійдемо від традиційних кульок та займемося творчістю. "Всі люди як люди, а я суперзірка!".
ТРЕБА (на 8-10 порції):
- 1 склянка волоських горіхів або насіння соняшника або їх суміш 50/50
- 10 - 12 фініків без кісточки
- 1 – 2 ст. л. какао-порошку.
ГОТУЄМО:
- Мелимо в блендері горіхи, додаємо фініки та какао-порошок і все змішуємо.
- Масу, що вийшла, качалкою розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см і за допомогою форм видавлюємо зірки.
- Зберігаємо в холодильнику.
Шоколадний мус із авокадо
Не дивуйтеся, дивлячись на склад, – у цьому рецепті все доречно. Авокадо та банан дадуть кремову в'язкість, а какао зрівняє їх за смаком. Ось побачите, мус вас не розчарує!
ТРЕБА (на 1 порцію):
- 1/2 стиглого авокадо
- 1 стиглий банан
- 2 ст. л. какао-порошка
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- дрібка солі
- 2 - 3 фініки (за бажанням).
ГОТУЄМО:
Все збити та з'їсти.