Цікаві десерти для новорічного столу

Готуємо шоколадні десерти з фісташковим кремом, мус з авокадо та пиріг з вишнею.

Фото: Shutterstock, Globallookpress.

П'яний чорнослив з апельсинами та морозивом

ТРЕБА (на 6 порцій):

ГОТУЄМО:

  1. Чорнослив добре промиваємо, зливаємо воду.
  2. Заливаємо алкоголем та даємо настоятися 40 хвилин.
  3. Перекладаємо в сотейник, додаємо апельсиновий сік, корицю і бадьян, доводимо до кипіння і томимо на слабкому вогні 30 хвилин*.
  4. Знімаємо з вогню, додаємо часточки апельсинів або мандаринів, даємо охолонути.
  5. Подаємо в креманках або на спільному блюді, щедро накривши шапочкою з морозива і прикрасивши м'ятою.

Пиріг з вишнею та волоськими горіхами

ТРЕБА (на 8 - 10 порцій):

ГОТУЄМО:

  1. Вершкове масло та поламаний білий шоколад розтоплюємо на водяній бані в однорідну масу.
  2. Яйця збиваємо із сіллю та цукром.
  3. Додаємо мелені волоські горіхи, просіяне борошно та розпушувач. Ретельно розмішуємо.
  4. Розбірну форму змащуємо олією та припудрюємо борошном (або застеліть пергаментом) та виливаємо тісто.
  5. Викладаємо по поверхні вишню.
  6. Випікаємо 40 хвилин за температури 170 °С.
  7. Даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою.

Шоколадний крем із фісташками

ТРЕБА (на 4 порції):

ГОТУЄМО:

  1. Вершки розігріваємо в сотейнику, трохи не доводячи до кипіння.
  2. Жовтки збиваємо і поступово вводимо гарячі вершки, помішуючи.
  3. Переливаємо в сотейник та розігріваємо майже до кипіння.
  4. Шоколад ламаємо на дрібні шматочки, заливаємо його вершково-жовтковою масою, даємо настоятися кілька хвилин, щоб шоколад розтанув.
  5. Даємо крему охолонути, розливаємо по креманках і прикрашаємо фісташками.

Зірки

Ще один варіант найпопулярніших цукерок. Але ми відійдемо від традиційних кульок та займемося творчістю. "Всі люди як люди, а я суперзірка!".

ТРЕБА (на 8-10 порції):

ГОТУЄМО:

  1. Мелимо в блендері горіхи, додаємо фініки та какао-порошок і все змішуємо.
  2. Масу, що вийшла, качалкою розкочуємо в пласт товщиною 0,5 см і за допомогою форм видавлюємо зірки.
  3. Зберігаємо в холодильнику.

Шоколадний мус із авокадо

Не дивуйтеся, дивлячись на склад, – у цьому рецепті все доречно. Авокадо та банан дадуть кремову в'язкість, а какао зрівняє їх за смаком. Ось побачите, мус вас не розчарує!

ТРЕБА (на 1 порцію):

ГОТУЄМО:

Все збити та з'їсти.