У “Миротворці” відреагували на кримінальну справу: Це спроба приховати злочини Росії

Омбудсмен Людмила Денисова раніше ініціювала перевірку сайту через розголошення особистої інформації про громадян.

Сайт "Миротворець" відреагував на розслідування, яке розпочала кіберполіція після заяви омбудсмена Людмили Денисової. Вона, зокрема, зажадала вилучити з сайту "Миротворець " інформацію про 13-річну дівчинку окупованої Луганщини Фаїну Савенкову. У "Миротворці" розцінили це як спробу приховати докази злочинних дій на Донеччині. Про це йдеться у повідомленні Центру "Миротворець" у соцмережі.

- Розцінюємо такі дії як спробу знищити докази злочинів Росії, її громадян та проросійських бійців проти України. Впевнені, що вона (Денисова. – Прим. ред.) не може не знати, що є ключовим учасником інформаційної операції РФ, спрямованої на знищення цих доказів. А також нагадуємо, що Центр «Миротворець» – засіб масової інформації. Тому будь-які спроби завадити поширенню соціально-значущої інформації є наступом на свободу слова, - зазначили співробітники "Миротворця".

Напередодні стало відомо, що кіберполіція проводить досудове розслідування за статтею щодо порушення недоторканності приватного життя. Правоохоронці направили запити на адресу сайту "Миротворець" з надання інформації про малолітніх та неповнолітніх дітей у списках Центру.

Кримінальну справу порушили після звернення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової. Вона звернула увагу на історію 13-річної мешканки Луганська Фаїни Савенкової. Як виявилось, російська пропаганда використала Савенкову для звинувачення України у військових злочинах на Донбасі. Дитину внесли до бази "Миротворця" через участь у фестивалі "Зірки над Донбасом", який відбувся на окупованих територіях.