Суд відхилив позов Земфіри до письменника Євгена Гришковця, який назвав її наркоманкою

Заяву співачки повернули через непідсудність цьому суду.

ЕМЕЛЬЯНОВА ОЛЬГА

Останкінський суд Москви відхилив позов співачки Земфіри до російського письменника Євгена Гришковця. Виконавиця вимагала стягнути з Гришківця 1,5 мільйона рублів (553 199 гривень) моральної компенсації. Про це повідомляють "РІА Новини".

"Рішенням Останкінського районного суду міста Москви від 8 грудня відмовлено в задоволенні позовних вимог Рамазанової Земфіри до Гришковця Євгена, телеканалу "Дощ" про захист честі, гідності та ділової репутації, стягнення грошової компенсації моральної шкоди", - йдеться у заяві.

У позові артистка просила визнати висловлювання письменника такими, "що не відповідають дійсності, ганьблять честь, гідність та ділову репутацію", а ролик з його висловлюваннями - видалити. Окрім моральної компенсації виконавиця вимагала, щоб Гришковець також компенсував юридичні витрати – понад 45 тисяч рублів (16 651 гривня).

У травні Євген Гришковець в інтерв'ю передачі "Бі Коз" на телеканалі "Дощ" негативно висловився про новий альбом Земфіри "Бордерлайн". Він сказав:

- Коли людина дозволяє собі все, тобто коли вирішує питання, мовляв, можу зробити все, я можу витягнути з себе все що завгодно, все без винятку - всі мої наркотичні кошмари і увесь свій наркотичний егоїзм - і викласти його тим людям, які вісім років чекали хоч чогось. Це так... Вона наркоманка, і це наркоманські пісні.

Проте пізніше Гришковець заявив, що готовий вибачитись перед артисткою за те, що назвав її наркоманкою.