Шеф-кухар Величко розповів рецепт «правильної» піци-гармошки

За словами кулінара, страва виходить на славу.

facebook.com/velichkoandrew

В Італії в піці основний акцент приділяється саме тесту, тому жителі цієї країни вміють приготувати цю страву краще за інших. Проте українці можуть легко навчитися готувати по-італійськи за правильного рецепту, упевнений шеф-кухар Андрій Величко.

- Одна жінка написала мені: «Хочу навчити Вас готувати дуже смачну і красиву смажену піцу, але не дай Вам Бог назвати її піца стьяччата, тому що вийти має зовсім інше. Називайте її "піццей-гармошкою і не помилитеся". Підкоряючись розпорядженню цієї пані, я двічі випробував її «піцу-гармошку», і обидва рази страва вийшла на славу, тому пропоную її вам, - зазначив кулінар.

інгредієнти

Приготування

Замістити з яєць, солі, алкоголю та борошна не надто круте тісто. Розкотити його в лист якомога тонше. Змастити розкочений пласт 20 г розтопленого вершкового масла|мастила| і загорнути його по ширині на 10-11 см - так, щоб змащена поверхня залишалася всередині.

Розрізати складений лист навпіл по довжині, а потім по діагоналі на рівній відстані, щоб вийшло кілька прямокутників. Зліпити їх разом пальцями по нерозрізаному боці.

Обсмажити на сковороді у великій кількості жиру та перед подачею присипати цукровою пудрою. Зазначених доз вистачить на 4 порції.

Раніше на сесії ЮНЕСКО експерти визнали мистецтво приготування неаполітанської піци об'єктом культурної спадщини. "КП в Україні" розбиралося, чим така піца відрізняється від тієї, яку готують в інших регіонах Італії - саме ця країна є батьківщиною піци.