Зеленський та Блінкен поговорили перед відеозустрічею Байдена та Путіна

Після діалогу із російським лідером Зеленському збирається зателефонувати вже сам президент США.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський та держсекретар США Ентоні Блінкен провели розмову перед самітом американського та російського лідерів Джо Байдена та Володимира Путіна. Розмова відбулася телефоном. Про це увечері 6 грудня повідомляється в офіційному твіттер-акаунті глави української держави.

– Узгодили позиції з Блінкеном перед розмовою президентів Байдена та Путіна, – написав Зеленський.

За його словами, у ході бесіди з американською стороною досягнуто домовленості й надалі діяти спільно та скоординовано. Зеленський подякував держсекретарю за підтримку України.

– Нічого про Україну без України, – додав глава держави.

7 грудня має відбутися відеосеанс зв'язку між Джо Байденом та Володимиром Путіним. Україна, події навколо неї та можлива російська агресія стануть однією з ключових тем бесіди. Американські ЗМІ напередодні повідомили, що на випадок вторгнення РФ в Україну керівництво США готує "біса агресивний" пакет санкцій проти РФ.

Також американські журналісти пишуть, що президент США Джо Байден проведе переговори з українським колегою Володимиром Зеленським упродовж кількох днів після розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомила журналістка CNN Наташа Бертран у Твіттер із посиланням на телефонну прес-конференцію з високопосадовцем (ім'я не називається), організовану Білим домом.

У свою чергу Володимир Зеленський вважає, що Україні не повернути Донбас без прямих переговорів із Росією.