Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про нюанси приготування печеної картоплі. Чому така проста страва раптово стала темою для чергового майстер-класу просунутого кухаря? Та тому, що тут є свої маленькі секрети! Все про один із найпоширеніших у наших краях гарнірів Ярославський розповів в Інстаграм. 6 грудня.
- Смачною може бути навіть звичайна запечена картопля. Але треба знати кілька мааааленьких нюансів, - зазначив кухар.
Що треба врахувати під час запікання картоплі? Ярославський радить:
- Вибираємо цілі та красиві бульби. Замочив їх у воді, потім добре миємо, навіть зі щіткою. Нарізаємо картоплю часточками – часничками. Добре солимо.
- Посипаємо спеціями барбекю (у самого Ярославського готова суміш: паприка, порошок цибулі, часниковий порошок, чорний перець, червоний перець, можна додати трохи сухих трав - чебрець базилік).
Добре поливаємо маслом – трохи оливкового та трохи звичайного. Перемішали добре руками і одразу виклали на лист і в духовку. - Обов'язково нагрійте духовку заздалегідь – картопля може пустити сік і результат буде гіршим. Запікаємо в духовці за температури 210 градусів, краще в режимі нагрівання з обдуванням.
- Тримаємо в духовці приблизно 20 хвилин, ну, можливо, на 2 хвилини довше, але більше звертайте увагу на гарний рум'яний колір картоплі ніж на час.
- Дістаємо і насолоджуємося результатом - ідеальна картопля з рум'яною запашною скоринкою і м'яка, соковита, майже пюре в середині.
- І ще важливо: результат також дуже залежить від сорту картоплі. Спеціальні для запікання та смаження: Арізона, Белароза, Лабелла, Ред Леді, Еволюшн, Мадлен, Рів'єра, Синьоока і т.д. Якщо ви не знаєте сортів, вибирайте жовту середину. М'якуш чим жовтіший, тим смачнішим буде картопля, - підказав Володимир Ярославський.
Подавати можна як гарнір у будь-яку страву, можна навіть посипати подрібненим часником та зеленню. Можна їсти просто руками, мачучи в кетчуп зі слив. Дуже смачно поливати запашною оливковою олією. Буде вишукано, якщо гарячу ще картопля полити трюфельною олією. А якщо картопля, лише витягнувши з печі, посипати пармезаном чи іншим витриманим сиром – то взагалі всі будуть просто у захваті.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося і дав рецепт медовика – казково ніжного. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.
Також Ярославський розповів, як перетворити ранкову каву на секретний ритуал.