Володимир Ярославський поділився рецептом ніжного казкового медовика

Головний лайфхак – не їсти відразу ж.

instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів про нюанси приготування медовика - одного з найпопулярніших в Україні "домашніх" тортів. Покроковим рецептом кухар поділився 5 грудня в Інстаграм.

- Медовик. Ніжний, просто казковий. Ви тільки спробуйте! - Розрекламував свою страву шеф.

інгредієнти

Готуємо:

Все, крім борошна, гріємо на водяній бані до піноутворення – це приблизно 60 градусів, потім всипаємо борошно та швидко замішуємо тісто, краще це робити дерев'яною лопаткою.

Охолоджуємо на столі під плівкою, і поки тісто ще ледь тепле, ділимо його на 5 коржів. Важливо зробити їх дуже тоненькими!

- Тому я працюю одразу ж на пергаменті – це дуже зручно – підмішую борошно та розкочую тісто прямо за формою паперу, – пояснив Ярославський. - Вам може знадобитися ще мука на цей процес близько 100 грамів.

Випікаємо прямо в духовці: температура 160 градусів, печемо до карамельного кольору. На це потрібно приблизно 6 хвилин - це важливо для смаку і взагалі, щоб у меді розпався оксиметилфурфурол (хоча останнім часом вважається, що мед можна нагрівати і цієї речовини дуже мало утворюється). Коржі після остигання дуже хрумкі та карамельні.

- До речі, їх можна приготувати заздалегідь - я робив так на роботі і зберігав коржики приблизно 2 тижні у контейнері із щільно закритою кришкою, - поділився лайфхаком суддя "МастерШеф".

На остиглі коржі наносимо крем:

Змішуємо сметану з медом, додаємо збиті вершки та трохи лимонного соку для кращого смаку.

Збираємо медовик відразу у формі – можете взяти прямокутну, 26-28 см. Викладаємо коржики та перешаровуємо кремом.

- Дати настоятися ніч у холодильнику, найкраще накрити плівкою. Вранці торт ніжний як крем. Можете прикрашати за бажанням, – дав наостанок ще одна рада Володимир Ярославський.

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.

Також Ярославський розповів, як перетворити ранкову каву на секретний ритуал.