У Львові перепоховали останки кіборга, який захищав Донецький аеропорт

Загиблому воїну віддали данину побратими, городяни та представники влади.

city-adm.lviv.ua

Жителі Львова провели в останню путь свого земляка - Олександра Бондаря, який загинув у 2015 році під час оборони Донецького аеропорту. Останки воїна перепоховали на Личаківському цвинтарі, на Алеї Героїв. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

- З Олександром Бондарем попрощалися у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла УГКЦ відбувся Чин похорону, і після кіборгу поховали на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань № 76, – зазначено у повідомленні.

Як пише " Суспільне ", Олександр Бондар був правоохоронцем. 2013 року пішов на пенсію. 2014 року його призвали на службу під час мобілізації у Збройних силах України. 46-річний Бондар зник безвісти 20 січня 2015 року під час оборони аеропорту Донецька. За свідченням побратимів, він пішов подивитися, чи можна вибратися з терміналу, після чого зник. Боєця було поховано — ймовірно, 6 листопада 2015 року на Краснопільському цвинтарі у Дніпрі. Досі тривала процедура розпізнавання, зокрема ДНК.

У Олександра Бондаря залишилися дружина, син та дочка. У травні 2020 року бійця посмертно нагородили за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.