Учасники вечірки у Будинку вчених записали колективне відео з вибаченнями

Блогер Заліско, у свою чергу, вибачився у сім'ї померлого директора Будинку вчених.

instagram.com/o_zalisko

Усі блогери, які взяли участь у скандальній вечірці у Львівському Будинку вчених, записали відео з вибаченнями. Ролик, де Інтернет-знаменитості вибачаються, з'явився в їхніх Інстаграмах, а саме в Stories. У ролику більшість блогерів повторюють одну й ту саму фразу: "Мені дуже шкода. Вибачте". Про це повідомили в Інстаграмі КП в Україні.

- Нам дуже прикро. Ми пам'ятаємо. Усі ми – майбутнє нашої країни. І ми ніколи не дозволимо історії повторитися, - говорить текст, написаний у кадрах ролика.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від KP.UA шоу-бізнес (@kp_ukraine)

Блогер-мільйонік Олександр Заліско тим часом вибачився у сім'ї померлого директора львівського Будинку вчених, 75-річного Романа Славитича. Заліско присвятив цьому окрему посаду в Інстаграмі.

- Я перепрошую… Я перепрошую у сім'ї померлого і дуже співчуваю. Це невимовний біль для вас. Це невимовний сором для мене. І жах, бо ніщо не змінить страшних наслідків. Я перепрошую і розумію, що ненависть до мене зараз гучніша за будь-які мої слова. Але важливо сказати це зараз: вибачте. Я перепрошую кожного українця, якого я образив своїми словами і діями. Радість, впертість та самолюбство захопили мене, не залишивши місця людяності та відповідальності. Найбільше я хотів би зараз все відмотати. Згадати, що важливо, а що ні, та все зробити інакше. Але це неможливо. Я це розумію і тому рветься все всередині. Болить. Пізно, але перепрошую. Я перепрошую у своїх друзів, які страждають через мене зараз. Цей страх і морок я подарував їм натомість. Вибачте, я не хотів, чесно! Я перепрошую у своєї мами. Їй зараз обривають телефон та обривають їй серце, бо бажають смерті синові. Мама не каже, але я бачу, що я зробив їй дуже боляче. Вибач, мамо, я просто не розумів… Я люблю тебе. Я перепрошую у всіх... Мені шкода... Вибачте, - написав Заліско.

Історія питання

Український блогер Олександр Заліско (1,1 мільйона передплатників в Інстаграмі) потрапив під атаку хейтерів через відзначення свого 29-річчя. 27 листопада, у День пам'яті жертв Голодомору, Заліско влаштував вечірку у львівському Будинку вчених. Привітати його з днем народження прийшли відомі блогери Наталі Литвин (1 мільйон передплатників), Таня Самбурська (1,5 мільйона), Валерія Юрченко (1,3 мільйона) та Саша Пустовіт (1,9 мільйона). Вечірку вів український телеведучий та стендапер Володимир Остапчук. Останній оприлюднив в Інстаграм фото із вечірки за підписом "голодна туса блогерів". Передплатники Остапчука сприйняли цей підпис як глузування з жертв Голодомору. Згодом Остапчук вибачився.

Вранці 3 грудня у Львівській міськраді пішов із життя голова львівського Будинку вчених Роман Славитич. Славитичу стало погано у мерії, де він мав зустрітися із першим заступником міського голови Андрієм Москаленком. Невідомо, чи домовлялися Москаленко та Славутич обговорити скандал через вечірку у траурний день.

Блогер Зліско, дізнавшись про смерть Славутича, припустив, що чоловік психологічно не витримав звинувачення, які посипалися на його адресу після вечірки. На думку Заліско, серце літньої людини могло не впоратися зі стресом.

Увечері 3 грудня блогери, які спілкуються із Заліско, повідомили, що його забрала швидка допомога через високий тиск. Згодом у соцмережах з'явилася інформація, що Заліско госпіталізували.