Прем'єри тижня: різдвяна пісня від Вєрки Сердючки, кліп від Олі Полякової та DZIDZIO

Дивимося та слухаємо музичні новинки від українських артистів.

Пресслужба Вєрки Сердючки.

Трек Wild Christmas від Вєрки Сердючки

Вєрка Сердючка презентувала різдвяну пісню Wild Christmas.

- У ці темні часи ми з мамою відправляємо промені світла, добра та шампанського всім шанувальникам "Євробачення"! Відзначайте Різдво та Новий рік на повну, бо невідомо, що там за обрієм. Саме про це наша нова пісня, – побажали шанувальникам Сердючка та її мама.

Андрій Данилко працював над треком зі шведськими саундпродюсерами Андреасом Ерном та Петером Бостремом. Вони ж доклали руку до створення багатьох хітів "Євробачення", зокрема до переможного треку Loreen під назвою Euphoria.

Сердючка обіцяє випустити ще одну версію Wild Christmas – повільнішу, у стилі 80-х.

Кліп "Щасливі люди" від Олі Полякової та DZIDZIO

Оля Полякова та фронтмен гурту DZIDZIO Михайло Хома представили кліп на пісню-саундтрек новорічної сімейної комедії "Зірки за обміном", прем'єра якої відбудеться 1 січня 2022 року. Це перший спільний трек артистів, який був уперше виконаний на сольному концерті Полякової "Королева Ночі". Слова та музику написав Михайло Хома. У кліп потрапили кадри з фільму "Зірки за обміном".

- Ще на початку зйомок до мене підійшов режисер фільму та сказав, що потрібен саундтрек. Я попросив описати фільм одним реченням. Коли почув, про що, мені все зійшлося. Люди часто забувають, що вони щасливі. А в нашій пісні, як і у щастя, все найголовніше – у простоті. З Олею ми працювали легко, красиво, натхненно, співали, записували на студії та дивилися один одному в очі. Зробили пісню щирою, справжньою, щоб вона потрапила і нам, і слухачам просто у серце. Сподіваюся, вона нагадуватиме всім, що вони – щасливі люди на землі, – поділився Хома.

– DZIDZIO написав цю пісню, він автор, саунд-продюсер. На студії Міша "писав" мене понад сім годин, мучив мене (сміється). Я кажу "досить, я нормально, добре заспівала", а він "давай ще ось цю і цю фразу ще". А що я? Я слухалася, як дівчинка-піонерка, виконувала все так, як він просив. Так і треба, має бути синергія, — зазначила Оля Полякова.

Кліп "Ріка" від "Жадан і собаки"

Гурт "Жадан і собаки" представив кліп на трек "Ріка", який зняли на Луганщині. У рамках проекту "Натхнення сходу" колектив представив місто Старобельськ, звідки родом Жадан. Відео зняв український кліпмейкер Віктор Придувалов, який працював із колективами "Океан Ельзи", "Скрябін", "ТНМК", "Тартак", Green Grey та "Бумбокс".

Проект "Натхнення сходу" – частина фестивалю "З країни в Україні", що влітку пройшов у 11 містах на сході України. "Жадан і собаки" стали амбасадорами фестивалю у Старобільську.

Mood Video "Темна вода" від Tayanna

Співачка Tayanna представила мудвідео на пісню "Темна вода", яку зняла для неї режисер та стиліст Марія Сівякова, що співпрацювала з Вірою Брежнєвою та Луною. Артистка представила відео в інстаграмі.

- Ми з молодим та талановитим режисером @siviakosha вирішили зняти мудвідео на пісню "Темна Вода". Вийшла гарна та цікава робота. Дякуємо всій команді, - прокоментувала артистка.

В описі ролика на ютубі артистка розкрила сенс, який вкладала у відео.

- "Темна вода" - це метафора, що уособлює в собі таємничу сутність та неймовірну глибину почуттів, що існують у кожній жінці. Але розкрити їх можуть лише справжні, сильні почуття. Жінка поринає у щось невідоме, але довіряє власним інстинктам, тому це занурення таке привабливе та чисте. У почуттях, про які я співаю, немає страху та дистанції — дві людини просто пірнають у них до самого дна, керуючись одним лише покликом власних сердець. І я не знаю чогось прекраснішого, ніж ця "темна вода", - зазначила Tayanna.

Mood Video "Осінь" від Христини Соловій

Співачка Христина Соловій представила мудвідео на пісню "Осінь" із нового EP "Rosa Ventorum II". За словами артистки, ідея написати цю пісню прийшла до неї в 2016 році у Львові. Христину надихнула творчість українського класика Тараса Шевченка.

- Пісня мала іншу форму та була незавершена. Минулого вересня я плавала на яхті Дніпром і співала Шевченка ("Мінають дні, минають ночі"). Його сумніви в цих рядках нагадали мені недописану пісню, яку колись в імпровізації з братом Євгеном написала у Львові, теж восени. Текст другого куплету з'явився майже миттєво, у мене виникла навіть ідея звучання. А може, це була не моя ідея, а однієї з дніпрових русалок, які того дня розхитували яхту, підслуховували та передавали привіт від Тараса Григоровича, - прокоментувала співачка у коментарі до відео.

Слова пісні написала Христина Соловій, а музику – Христина Соловій, Євген Соловій, Павло Литвиненко.

Альбом "Детка, это LIVE" від TamerlanAlena

Дует TamerlanAlena представив перший акустичний альбом "Детка, это LIVE". До нього увійшли п'ять хітів колективу: "Потоки ветра", "Детка", "Если что, набирай", "Хочешь" та "Святая вода". Альбом записали у форматі об'ємного та реалістичного звуку Dolby Atmos.

- У камерному альбомі розкривається душа та характер кожної нашої пісні – вважає дует TamerlanAlena, - Акустика завжди звучить проникливо та музично. Це більше, ніж пісні про кохання – цього разу ви почуєте нашу історію з нового боку. Послухайте наш альбом від початку до кінця, насолоджуйтеся звучанням та поностальгуйте разом із нами.

Денс-відео від Lida Lee

Співачка Lida Lee представила денс-відео On Fire, яке зняла в єдиному у Східній Європі музеї гітар. Ролик зняли у форматі хореографічного перформансу, на це зірку надихнула участь у телевізійному шоу "Танці з зірками".

– Ми довго шукали локацію. Я одразу розуміла, що це відео не може бути зняте у студії, потрібне місце з історією, яка розкрила моє особисте відчуття музики. Коли ми знайшли музей гітар, то зрозуміли, що це саме те, що хотіли б бачити на фінальній картинці. Понад 400 гітар, серед яких інструменти ручної роботи початку 20 століття зібрані в одному місці. Як виявилося – це справді унікальна локація, адже цей музей гітар є єдиним такого роду музеєм у Східній Європі і лише восьмим у світі. Фінальним акордом стало акустичне гітарне вступання у моїй пісні. Воно надихнуло зупинити свій вибір саме на цьому майданчику, сказала Lida Lee. – Для мене було важливо у цій роботі передати всю палітру кохання, адже воно буває різним у своїх проявах, і танець один із них. Мова тіла – це те, завдяки чому можна продемонструвати найщиріші почуття, тому ми зібрали в одному денс-відео різні хореографічні стилі.

Постановник перформансу – партнер Lida Lee на шоу "Танці з зірками", хореограф Олексій Базела.

- У моєму розумінні трек зовсім не веселий, але музика, ритми та всі звуки дуже танцювальні. Коли Ліда запропонувала мені взяти участь у створенні данс-відео, я подумав, що On Fire - це якесь звернення закоханих людей один до одного. Мені хотілося, щоб історія транслювалася всередині кожної танцювальної пари, і думаю, що нам вдалося це зробити завдяки різним стилям танцю, які ми використали у цій постановці. До того ж, наш перформанс доповнювала локація, яка виявилася дуже різноманітною і нібито відразу давала зрозуміти, який реквізит нам потрібно використовувати і як треба рухатися. Режисером виступив Павло Бондаренко, який втілив у життя всі наші задуми, – сказав Олексій Базела.

Пісня "Брова" від Дяді Жори

Шоумен Дядя Жора випустив пісню "Брова ", де пожартував про рослинність на жіночому обличчі. Це трек про любов до дівчини, яка слідує новому б'юті-тренду – підвищеній волохатості на обличчі, а також смачно готує. Слова пісні написав Дмитро Войналович.

- Ця пісня нікого не залишить байдужим, вона весела та дуже ритмічна. Композиція підніме настрій і розвеселить навіть найнуднішу компанію, це я вам гарантую як ведучий свят з 20-річним досвідом, - стверджує Дядя Жора.

Кліп від Міли Єрємєєвої

Ведуча "М1" та "Радіо NRJ" Міла Єрємєєва представила кліп про колишніх бойфрендів. У ролику Міла прийшла на "Цвинтар мудаків".

– Обережно! Музична сатира. Людям без почуття гумору не дивитись! Проводимо осінь і залишаємо там усіх мудаків. – прокоментувала Міла у своєму інстаграмі.

Текст пісні написала Нюта Ніколайчук, вона стала музичним продюсером, автор музику підписаний в інстаграмі як ivan_maroon, режисер – Анастасія Буднікова. Роль головного героя виконав учасник шоу "Танці з зірками" Антон Нестерко.

- Хтось думав, що я награюся, побалуюсь, заспокоюся і залишу музику. Але не тут було. Після літнього кавера "Родной" Нюта Ніколайчук заявила, що немає шляху назад. І ми почали перебирати треки, які були б до вподоби. Серед них виявилася "Пташка" HammAli & Navai, я накидала переклад, Нюта коригувала, підкидала фішки, я ловила. Якщо що, переклад заснований на реальних подіях, навіть колишні слухали на етапі запису, я вперше прийшла на студію Dj Lutique, і ми разом із Нютою почали ще давати креативщини. Ви не розумієте, скільки я кашляла на одному слові у пісні. Паралельно ми з Настею Будніковою обговорювали відеоряд. Власне Настя взялася за режисерську частину. І ось момент істини – головний герой. Ми ризикнули і запропонували Антону Нестерку, на той момент ми вже познайомилися завдяки "Танцям з зірками", і ми чуємо "Так! Давайте!". Тепер Антон б'є заслужено по колінах на тренуваннях, і від цього кохання до бальних танців менше не стає! А навпаки, – написала Міла.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Міла Єрємєєва (@mila.eremeeva)

 

Альбом "ВАТРА red" від ТНМК

Гурт ТНМК представив альбом із 20 треків "ВАТРА red". До нього включили 10 пісень та 10 інтермедій. Ряд пісень фанати чули раніше, у тому числі трек "Контакт", який представили у вересні 2020 року, пісні "Гарний рік/Поганий рік", "Весна", "ПМ'ТЙ", "Ми смішили Бога".

- У цьому альбомі ми повертаємося до концепції з безперервним звучанням за допомогою скитів – міжпісених інтермедій, для яких ми вигадуємо спеціальні скетчі або десь запозичуємо. Деякі пісні чекали на запис кілька років, деякі були написані під час локдауну, - зазначили в описі.

В альбомі п'ять колаборацій: з бігбендом Денніса Аду, бітмейкерами Teejay та Kodzu, VOID, гуртом "Жадан і Собаки". До запису альбому підключили запрошених музикантів: Віктора Придувалова (бас-гітара), Данила Вулицького, Дмитра Бобіна Александрова (альт саксофон), Євгена Турчинова (гітара), Надію Чекун (вокал), Олександра Чаркіна (тромбон), Сергія Жадана (вокал), Сергія Фленжера Кондратьєва (гітара).

Пісня "Мотанка" від Alina Pash і Pahatam

Співачка Alina Pash та діджей, виконавець Pahatam (Євген Яременко) представили пісню "Мотанка" із загального мініальбому "Норов". EP із чотирьох треків вийде 10 грудня, на новому лейблі Pahatam під назвою "РІТМ". За словами Alina Pash, вона в домашніх умовах за кілька годин написала текст і записала вокал.

Пісня "Осінь довга" від Panivalkova

Тріо Panivalkova представили трек "Осінь довга", який уперше виконали у 2018 році, у рамках проекту "Фольк-music". Це аранжування народної пісні про дівчину, коханий якої загинув на війні. Артистки змінили останній рядок з "А я все переживала, а я все пережила" на "А я все переживала, а я все переживу".

- Це пісня про втрату, жіноче горе. Про втрату коханого внаслідок війни. На жаль, ця тема є актуальною і зараз, і ми хотіли б підтримати жінок, які проходять через цей досвід, - зазначили артистки у фейсбуці.

Кліп "Тихіше" від Karoon

Дует подружжя Тараса та Лери Карун представив кліп "Тихіше". Це відео про пару, у відносинах якої настала криза. Кліп зняли студенти курсу Filmmaking Київської академії медіамистецтв. Для багатьох випускників це дипломна робота. Режисер Анастасія Явтушенко показала у ролику, що закохані під час кризи потребують тиші та спокою.

- Це історія про те, як буває абсурдно вмирають стосунки, у всій шаленій агонії різних емоцій. Від смутку та оплакування, істеричного сп'яніння до божевільного марення та веселощів. Національна складова цієї історії – це традиційні поминки. Ми начебто повинні в тиші знайти заспокоєння і почути один одного, але довкола так багато чужих людей, які перетворюють всю дію на сюр. Так само із стосунками. Занадто багато галасу серед двох німих людей. Наприкінці ми бачимо продовження початку. А на початку – присутній кінець – процитували Явтушенко в інстаграмі гурту Karoon.

Кліп "Моє кохання" від RIRI

Співачка RIRI, музичним продюсером якої є Вадим Лисиця, представила відеокліп "Моє кохання" про дівочі почуття.

– На чолі сюжету кліпу "Моє кохання" – сильна, характерна дівчина, її почуття та драма, яку вона переживає, прийнявши рішення назавжди забути того, з ким перспективи бути разом позбавлені сенсу – розповідає RIRI про прем'єру. -Це історія про те, як би не було складно і як би не хотілося повернутися і "здатися", не можна давати слабину. Цей кліп – мій соціальний меседж на підтримку дівчатам, які живуть у деструктивних стосунках та ніяк не наважуються розірвати це хибне коло. Відносини не завжди гармонійні, але життя продовжується. І ця пісня як продовження життя.

Кліп "Моє кохання" – друга робота RIRI. Дебютний кліп "KOKO" за два тижні зібрав понад мільйон переглядів на ютубі.

Трек "Выдумала" від Насті Алєксєєвої

Співачка Настя Алєксєєва представила дебютний сингл "Выдумала" про те, як після першої пристрасті ми починаємо тверезо дивитися на світ. Артистка вибрала музичний поджанр Melodramatic love song.

– Часто на певному етапі стосунків до людей приходить усвідомлення того, що вони ідеалізують об'єкт своєї закоханості. Нам властиво заплющувати очі на недоліки людей, до яких ми відчуваємо почуття. Але рано чи пізно настає момент, коли спадають рожеві окуляри. Саме про це відчуття пісня "Выдумала", - поділилася Алєксєєва.

Артистка анонсувала кліп на свою першу пісню та дебютний альбом.