За що CNN усунув найпопулярнішого ведучого Кріса Куомо, навіть ризикуючи втратити всіх глядачів

Відомий телеведучий допомагав відмазувати свого брата-губернатора від звинувачень у харассменті.

twitter.com/ChrisCuomo

Всесвітньо відомий телеканал CNN, який давно симпатизує демократам та президенту Джо Байдену, струснув скандал. На тлі обвалу рейтингів телеканалу та планів масових редакційних скорочень керівництво CNN оголосило про усунення на невизначений термін найпопулярнішого ведучого телеканалу, автора передачі Сuomo Prime Time Кріса Куомо.

За брата відповів

Керівництво CNN пішло на такий крок після публікації документів про причетність Кріса до скандалу з його братом, екс-губернатором Нью-Йорка Ендрю Куомо, якого підозрювали у сексуальних домаганнях.

Прокуратура Нью-Йорка подала документи про те, що Кріс Куомо намагався допомогти братові уникнути переслідування через звинувачення. Йдеться про текстові повідомлення, які він надсилав підлеглим губернатора і в яких намагався давати їм настанови про те, як вибудовувати захист Куомо.

«Коли Кріс зізнався нам, що давав поради персоналу свого брата, він порушив наші правила, і ми публічно визнали це. Але ми також цінували унікальне становище, у якому він перебував, і розуміли, що йому потрібно ставити сім'ю перше місце, а роботу - друге. Однак, ці документи вказують на більш високий рівень участі, ніж ми знали раніше. В результаті ми тимчасово усунули Кріса в очікуванні подальшої оцінки», - йдеться у повідомленні CNN.

Колишній губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо офіційно оголосив про свою відставку 24 серпня 2021 через скандал про причетність до сексуальних домагань. 11 жінок звинуватили його у харассменті. І прокуратура Нью-Йорка довела це. Генеральний прокурор штату Летиція Джеймс сказала, що «Куомо сексуально домагався нинішніх і колишніх державних службовців, порушуючи федеральні закони та закони штату».

Проте політик відкинув усі звинувачення. Після публікації розслідування на Куомо обрушився шквал критики. Президент США Джо Байден також зажадав відставки.

За відбілювання репутації брата – VIP-послуги

Незабаром з'ясувалося, що Куомо-молодший весь цей час, зберігаючи амплуа нібито "незалежного журналіста", насправді був частиною піар-кампанії з порятунку Ендрю. А в обмін на підтримку він отримував від брата різні номенклатурні привілеї – наприклад, медичні VIP-послуги, які зарезервовані для політичної еліти Нью-Йорка.

Сам Кріс Куомо зробив в ефірі таку заяву: Я не радник губернатора, я йому брат. Я сам ніколи не нападав на жодну з жінок, які звинуватили його у домаганнях, і нікого на це не підбивав. І нічого не намагався дізнатися у колег із приводу свого брата».

Варто зазначити, що CNN довгий час навідріз відмовлявся звільняти Куомо або хоча б усувати від роботи. Кріс вів у вечірній прайм-тайм свою програму, яка користувалася великою популярністю, а весь 2021 рейтинги телеканалу стрімко пікірують вниз. За останні 10 місяців він втратив 76% аудиторії. Програма Куомо залишається найпопулярнішою передачею CNN. Без неї канал ризикує остаточно розчинитись в інформаційному полі.

Звинувачення у сексуальних домаганнях затьмарили ще один скандал, пов'язаний із діями Ендрю Куомо. Екс-губернатора звинуватили в приховуванні випадків смерті від коронавірусу в будинках престарілих і в тому, що він видав скандальний наказ про переведення пацієнтів з Covid-19, які одужують, до закладів довгострокового догляду на ранніх етапах пандемії.