Кондитер та екссуддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла підписникам рецепти смачних та корисних страв із житнього борошна. В інстаграмі вона опублікувала рецепт житньої галети з томатами та фетою.
Інгредієнти : _
Тісто для галети:
- 150 г житнього борошна (7,5 ст. л. без гірки)
- 170 г пшеничного борошна (8,5 ст. л. без гірки)
- 5 г розпушувача (1 ч. л.)
- сіль
- 50 г олії (2,5 ст. л.)
- 170 г гарячої води (окропу) (11 ст. л.)
Начинка для галети:
- 150 г вершкового сиру (маскарпоне) (11 ст. л.)
- 300 г томатів (жовті томати та чері) (один жовтий та 20-22 чері)
- 100 г фети (половина пачки)
- сухі трави (орегано, базилік)
- 1 зубчик часнику
- сіль
Готуємо:
- Змішуємо пшеничне та житнє борошно, розпушувач, сіль.
- Додаємо окроп, замішуємо олію.
- Загортаємо тісто у плівку і залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
- Нарізаємо фету, посипаємо прованськими травами та перемішуємо.
- Нарізаємо часник, додаємо його і сіль до вершкового сиру, перемішуємо.
- Насипаємо борошно на стіл і розкочуємо тісто завтовшки 3-4 мм, 40 см.
- Накручуємо тісто на качалку і перекладаємо на пергамент.
- Викладаємо начинку на тісто і розподіляємо її, не доходячи до краю – 5 см.
- Зверху вершкового сиру, викладаємо томати та фету.
- Формуємо бортик, змащуємо краї жовтком і посипаємо кунжутом.
- Перекладаємо галету з пергаменту на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
- Даємо трохи охолонути і додаємо зелень.