Папа Римський готується до візиту в Україну - про це він сказав під час аудієнції із главою греко-католицької церкви

Понтифік приїжджав до нашої країни лише один раз - у 2001 році

REUTERS

Глава католицької церкви Папа Римський Франциск може відвідати Україну. Точна дата візиту ще не анонсована, але на приїзд понтифіка чекають найближчим часом. Про це сказав голова української греко-католицької церкви Святослав Шевчук під час Київського форуму безпеки.

– У нас гарна новина. Очікуємо, що відбудеться його візит до України. Це ще не анонсовано, але ми вже живемо в очікуванні та приготуванні. Це дуже потужний сигнал підтримки нашого народу та нашої держави, - заявив Шевчук.

Шевчук 12 листопада провів у Ватикані аудієнцію з Папою Римським, під час якої обговорювали війну на сході країни та гуманітарну ситуацію в Україні. Він також розповів, що Папа Франциск дуже цікавиться справами України.

- Кілька тижнів тому мав нагоду особисто поспілкуватися з Папою Франциском про Україну. Він дуже переймається долею простих людей, - запевнив глава УГКЦ, додавши, що розповів понтифіку про "загальне відчуття серед українських церков, що війна закінчиться, коли той відвідає Україну".

Перший та єдиний візит Папи Римського до України відбувся у червні 2001 року. Іван Павло ІІ пробув в Україні 5 днів. Понтифік відвідав Київ та Львів, виголосив 11 проповідей та промов, а також провів літургії, на яких були присутні понад 2 млн громадян.