Кондитер та екссуддя шоу "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати капкейки "Червоний оксамит". Рецепт вона опублікувала у себе в інстаграмі.
Інгредієнти на 14 капкейків:
Тісто:
- 100 г яєць
- 160 г цукру
- 120 г олії
- 140 г молока
- 250 г борошна
- 10 г розпушувача
- 10 г какао порошку
- червоний барвник
Крем:
- 300 г вершкового сиру
- 70 мл вершків (30-35%)
- 50 г цукрової пудри
- ягоди для декору
Готуємо:
Тісто:
- Збиваємо яйця із цукром, до пишної піни. Барвник можна додати на цьому етапі, змішавши його з цукром.
- Додаємо молоко та рослинну олію.
- Змішуємо борошно, розпушувач та какао порошок і додаємо до основної маси. Перемішуємо до однорідної консистенції.
- Розподіляємо тісто у формочки для капкейків. Воно має займати половину форми.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці, 16-18 хвилин.
Крем:
- Змішуємо всі інгредієнти та збиваємо до стійких піків.
- Перекладаємо крем у кондитерський мішок із насадкою "закрита зірка", діаметр - 8 мм.
- Відсаджуємо крем на охолоджені капкейки, декоруємо свіжими ягодами.