Олександр Ткаченко назвав два свята, на які в Україні не поширюватиметься перенесення вихідних

Поки що цей намір не оформився у законопроект, і у 2022-му святам нічого не загрожує.

Фото за формою PxHere

В Україні у 2021 році розпочалися дискусії про те, що у календарі можуть припинити переносити вихідні на будній день, якщо свято припадає на суботу чи неділю. Однак, як пояснив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, це стосується лише двох святкових дат, які Мінкульт обговорював у цьому ключі з Інститутом національної пам'яті. Про це 1 грудня повідомляє ТСН.

За словами міністра, йдеться про 8 Березня та 1 Травня. Тобто планується, що коли ці свята припадуть на суботу чи неділю, то на найближчі будні дні вихідні переноситися не будуть.

- Це комплексне питання у всіх святах - і офіційних, і неофіційних. Мова йшла лише про два свята, і йдеться не про перенесення свята, а про перенесення вихідних. Це 1 Травня та 8 Березня. Це загальноєвропейська традиція, і навіть у Радянському Союзі не було на наступний день вихідного, – зазначив голова Мінкульту.

Водночас Ткаченко наголосив, що це не стосується всіх інших традиційних та офіційних свят.

- Всі інші традиційні свята - Новий рік, Різдво, Великдень, Трійця - залишаються так само, як і було, тобто вихідні переноситимуться на будні дні, - пояснив міністр і додав, що офіційно фінального документа щодо цього ще немає.

Натомість вже є офіційний документ від Кабміну, який рекомендує перенесення вихідних у 2022 році, і однією з дат, на які він поширюється, стало 8 Березня. Завдяки цьому перенесенню у березні 2022 року в українців будуть чотириденні канікули.

Раніше ми розповідали про вихідні та свята грудня 2021 року: коли цього року ще одні триденні канікули та скорочені робочі дні.