Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати два популярні зігрівальні зимові напої: какао та гарячий шоколад. Детальний покроковий рецепт опубліковано 30 листопада в інстаграмі Глинської.
- Друзі, настав час смачних, гарячих, солодких напоїв. Чи згодні? Тоді давайте готувати разом. Це дуже смачно, – зазначила кондитер.
Гарячий шоколад (1 варіант)
інгредієнти
- 500 мл молока
- 200 г чорного шоколаду
- кориця
Декор - збиті вершки
- шоколад (тертий) .
Технологія приготування:
- Вилийте молоко в сотейник, додайте корицю і прогрійте його до парування.
- Перелийте молоко в мірну склянку, потім додайте до нього шоколад і пробийте все блендером до однорідності.
- Розлийте гарячий шоколад по склянках. Додайте до нього збиті вершки, тертий шоколад і насолоджуйтесь .
Гарячий шоколад (2 варіант)
інгредієнти
- 500 мл молока
- 60 г жовтка
- 20 г цукру
- 150 г чорного шоколаду .
Технологія приготування:
- Підігрійте в мірній склянці молоко до парування.
- З'єднайте у сотейнику жовтки, цукор і добре перемішайте вінчиком.
- Додайте гаряче молоко до жовтків і знову перемішайте.
- Поставте сотейник на плиту і при постійному помішуванні доведіть масу до температури - 82 градуси, повинен вийти крем "Англес". Дуже важливо, щоб жовтки не згорнулися, інакше вийде омлет.
- Покладіть шоколад у мірну склянку та залийте його кремом "Англес". Перемішайте.
- Після цього, пробийте блендером, щоб отримати ідеальну текстуру.
- Розлийте по склянках, додайте маршмелоу і подавайте.
Какао
Інгредієнти:
- 500 мл молока
- 30 г какао-порошку (алкалізованого)
- 30 г цукрової пудри
- 20 г кукурудзяного крохмалю.
Технологія приготування:
- З'єднайте у мисці всі сухі інгредієнти: какао-порошок, кукурудзяний крохмаль та цукрову пудру.
- Додайте до сухих інгредієнтів 1/3 холодного молока і перемішайте до однорідної консистенції.
- Вилийте в сотейник підготовлену масу з какао і молоко, що залишилося.
- Потім, поставте на плиту і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і прокип'ятіть 1 хвилину, щоб крохмаль заварився.
- Готово. Розлийте по склянках, додайте маршмелоу і подавайте.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріякі та суперсніданку - панкейку з яблуками.