Плани Верховної Ради 30 листопада: Звіт ТСК щодо «вагнерівців» та нові податки

Першим питанням на порядку денному Верховної Ради 30 листопада значиться затвердження звіту Тимчасової слідчої комісії парламенту щодо "вагнерівців".

Григорій Константинов

Першим питанням на порядку денному Верховної Ради 30 листопада є затвердження звіту Тимчасової слідчої комісії парламенту щодо «вагнерівців». ТСК на чолі з народним депутатом Мар'яною Безуглою підтвердила "розвідувальні заходи" щодо російської ПВК "Вагнер". Але Комісії не вдалося встановити, хто з українських посадовців ухвалив рішення про відстрочку проведення спецоперації із затримання “вагнерівців”.

Цей звіт ТСК народні депутати планували затвердити ще минулого пленарного тижня, але тоді не вистачило голосів і пленарне засідання довелося закрити.

Далі депутати планують внести зміни до порядку денного шостої сесії Верховної Ради 9 скликання. Згодом народні обранці мають намір звернутися до Кабміну з проханням створити Держслужбу у справах дітей.

Топ-законопроектом, який народні депутати планують розглянути на пленарному засіданні 30 листопада, стане голосування у другому читанні так званого ресурсного законопроекту.

- Ми підемо за спеціальною процедурою. Вона передбачає 5 правок від кожної фракції. Потім ще є 90 потенційних правок на підтвердження. Тобто якщо скласти весь таймінг, то виходить десь 3 години розгляду. Можливо й швидше, - заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та зазначив, що за його підрахунками за законопроект проголосують 230-235 депутатів. Зазначимо, що законопроект 5600 «слуги» хотіли ухвалити ще близько місяця тому. Але документ мігрував з одного порядку денного до іншого, оскільки не набиралася достатньої кількості голосів «за».

Далі на порядку денному Верховної Ради є законопроект про Службу військового капеланства та розгляд у другому читанні законопроекту, яким передбачається спрощення для мешканців ОРДЛО та Криму процедури отримання українських документів з позначкою про реєстрацію на тимчасово окупованих територіях України.