Байден не виключає, що може поговорити із Зеленським та Путіним

Також президент США висловив стурбованість через ситуацію в Україні.

Американський лідер Джо Байден не виключає найближчим часом переговори з українським колегою Володимиром Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним. Про це він заявив журналістам у Нантакеті, де проводить святкові вихідні зі своєю родиною, передає ТОВС.

- Ймовірно, - відповів президент США на запитання про можливі бесіди із Зеленським та Путіним.

Як зазначено у повідомленні, ситуацією, що склалася в Україні, Байден стурбований і вкотре підтвердив підтримку територіальної цілісності країни.

- Я стурбований. Послухайте, ми підтримуємо територіальну цілісність України та підтримуємо можливість України керувати собою, - наголосив американський лідер.

Водночас, дату, коли можуть відбутися бесіди президента США з російським та українським колегою, Байден не уточнив.

Зустріч президента Володимира Зеленського з Джо Байденом востаннє відбулася у Вашингтоні 2 вересня. Розмова була довгою – дві години замість однієї. За підсумками переговорів лідери двох країн випустили спільну заяву - йшлося про Крим, Донбас та допомогу США Україні. Зустріч Байдена з Путіним відбулася вперше 16 червня у Женеві. Тоді співрозмовники прийняли спільну заяву щодо контролю над стратегічними озброєннями і домовилися повернути російського та американського послів до Вашингтона та Москви.