Подоляк прокоментував падіння активів компанії Ахметова ДТЕК після заяви Зеленського

Ситуацію, яка склалася, в Офісі президента, пояснюють тим, що "спекулятивна політика прямо б'є по економіці".

Падіння на міжнародних біржах активів ДТЕК, що належить Рінату Ахметову, стало наслідком конфлікту компанії з державою. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

- Вже з'явилася первинна інформація щодо вартості деяких активів компанії ДТЕК на міжнародних біржах. І це, на жаль, один із прямих наслідків конфлікту між компанією та державою. Дуже важливо зрозуміти, що таке глобальний світ. Не можна на європейському ринку поводитися в одному форматі, а у власній країні намагатися грати не за правилами. Не можна збирати у своїх ефірах людей, які активно розповсюджують лякаючу і часто фейкову інформацію, та не очікувати, що це ніяк не вплине на капіталізацію як країни загалом, так і власного бізнесу. Не можна медійно бити, часто незаслужено, і не отримувати у відповідь прямі чи опосередковані відповіді, - заявив Подоляк.

За його словами, ситуативне падіння вартості деяких активів ДТЕК на біржах свідчить, що спекулятивна політика прямо б'є по економіці.

- Про що говорить ситуативне – а я так вважаю – ситуативне падіння вартості деяких активів ДТЕК на біржах? Про те, що політика та особливо спекулятивна політика прямо б'є по економіці. У тому числі й по економіці того, хто активно намагається впливати на політику. Адже це прямий взаємозв'язок. Не можна виводити в ефір скандалістів, які брехливо розповідають про нібито «початок війни прямо завтра» і які абсолютно ніколи не відповідали за свої дурні слова. Не можна лякати суспільство постійно. Зворотна реакція завжди наздожене, - наголосив він.

Як зазначив Подоляк, президент Володимир Зеленський неодноразово говорив про те, що великий бізнес не може впливати на політику, оскільки це в результаті негативно зіграє проти самого бізнесу.