Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як правильно запікати качку. Рецепт він опублікував в інстаграмі.
Інгредієнти:
- 75 г діжонської гірчиці
- 60 г меду
- сіль
- перець
- 5 невеликих зелених яблук (краще сорт Симиренка)
- 5 невеликих картоплин
- 1 качка (у мене 1.3 кг)
Готуємо:
-
Маринад: змішайте мед, гірчицю, сіль та перець (сіль найкраще брати з розрахунку 10-11 г на 1 кг качки).
-
Качку промиваємо, витираємо сухим рушником, натираємо маринадом і залишаємо на ніч (можна навіть і на 2).
-
Дістаємо качку і кладемо на підготовлену фольгу: складаємо її в 2 шари і готуємо ще один великий шматочок, щоб він міг повністю покрити птицю.
-
Чистимо яблука, можна їх теж змастити невеликою кількістю маринаду, кладемо в качку, якщо не поміщаються - кладемо поруч із птахом.
-
Картоплю розрізаємо навпіл і кладемо з боків качки.
-
Крила - останню фалангу можна відрізати, а ніжки за бажання, обв'язати шпагатом, щоб було гарно. Можна також додати трав: чебрець, розмарин. Все добре упаковуємо у фольгу - "човником" - щоб сік не випливав. Це дуже важливо!
-
Щільно закриваємо фольгу (щоб качка готувалася у власному соку) і ставимо у розігріту духовку (180 градусів) на 1 годину, потім зменшуємо температуру до 120 градусів та готуємо ще 2 – 2,5 години.
- Потім відкриваємо фольгу, поливаємо отриманим соком, піднімаємо температуру до 200-220 градусів і доводимо до рум'яної скоринки.
Якщо качка за вагою більша, то і готувати потрібно більше за часом. Кожні пів кілограма – це додаткові пів години при 120 градусах.