На початок зимових свят хвиля коронавірусу може залишити Україну

Про це повідомив головний санлікар України Ігор Кузін.

moz.gov.ua

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін вважає, що на початок зимових свят хвиля COVID-19 може залишити Україну. Про це урядовець заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

– До Нового року хвиля вже має вийти за територію України. За прогнозами, які ми використовуємо, пікові показники захворюваності та госпіталізації припадають на середину листопада. Ми наразі майже перейшли пік показників, – сказав Кузін.

За його словами, нині МОЗ спільно із зимовими курортами розробляє стратегію їхньої роботи в період майбутніх свят і обговорюють дотримання вимог протиепідемічного законодавства.

- Спільна позиція полягає в тому, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на підйомниках складно, тому курорти пропонують певну верифікацію на пункті в'їзду, наприклад, на вході до готелю чи пункту прокату спортивного спорядження, - зазначив санлікар.

Чиновник також додав, що зимові курорти мають бути безпечними для вакцинованих людей, без "організаційних та логістичних перешкод".