Король Нідердандів особисто за штурвалом літака відвіз на матч до Праги "Фейєнорд" та його вболівальників

Віллем-Олександр не вболіває за цей клуб – просто так співпало.

twitter.com/KLM

За штурвалом пасажирського літака авіакомпанії KLM, яким уболівальники футбольного клубу "Фейєноорд" летіли на виїзний матч Ліги Конференцій у Прагу, було виявлено короля Нідерландів Віллем-Олександра. Про це 25 листопада не без гордості повідомила прес-служба голландського клубу в Твіттері, опублікувавши фото монарха в кабіні пілота. Зробити кадр вдалося одному із уболівальників.

Те, що Віллем-Олександр "ще трохи шиє", не новина для мешканців Нідерландів, але раніше застати його за цим заняттям рідко кому вдавалося. Як відомо з повідомлень у місцевих ЗМІ, король має ліцензію пілота і щонайменше двічі на місяць виконує міжнародні рейси інкогніто.

Найчастіше пасажирами таких рейсів стають ділові люди, які прямують до Великобританії, Німеччини, Норвегії та інших країн Європи. Цього разу пощастило фанатам роттердамського "Фейєнорда", який у четвер, 25 листопада, зустрічається із празькою "Славією".

Цікаво, що на цьому рейсі король виявився зовсім не з фанатських спонукань. За інформацією ЗМІ, Віллем-Олександр вболіває за "Аякс", а ось його дружина Максима є якраз шанувальницею "Фейєнорда".

Віллем-Олександр став королем Нідерландів у 2013 році у віці 46 років і був на той момент наймолодшим монархом Європи. Престол синові вирішила поступитися королевою Беатрікс напередодні свого 75-річчя. Крім ліцензії пілота, король Нідерландів має диплом історика - він закінчив Лейденський університет.