Володимир Зеленський оголосив про створення авіакомпанії Ukrainian National Airlines

Національний авіаперевізник буде створено за участю європейської авіабудівної компанії Airbus.

president.gov.ua

Новий національний український авіаперевізник буде створений за участю європейської авіабудівної компанії Airbus. Про це зі сцени Всеукраїнського форуму «Велике будівництво: Авіація. Туризм» повідомив президент України Володимир Зеленський.

- Ми повертаємо світові ідею про європейський літак. Тепер це спільна наша мрія – українська та Європи. В Україні є "Антонов", потужності для створення повного циклу сучасного літака… Цього року створюємо вже три літаки і маємо всі можливості для їх серійного виробництва, – розпочав виступ президент.

Він додав, що паралельно Україна проводить переговори щодо створення українського сучасного хаба для модернізації пасажирських літаків - переобладнання їх у вантажні.

Президент також оголосив про створення за участю європейської авіабудівної кампанії Airbus національного авіаперевізника.

- Від обіцянок переходимо до практичної реалізації – це наш національний авіаперевізник. Створення його буде розпочато офіційно вже сьогодні, - наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що Україна готова інвестувати у повітряний флот, навантажувати українських виробників та залучати світових лідерів до об'єднання проектів з авіабудування.

Зеленський також зазначив, що французькі консультанти запевнили в економічній доцільності створення національного авіаперевізника. Нова авіакомпанія отримає назву Ukrainian National Airlines.

Про створення нового державіаперевізника було оголошено ще у серпні цього року. Задля цього президент провів зустріч із директором французької консалтингової компанії Aerogestion Марком Роше, під час якої сторони обговорили оптимальні моделі створення авіаперевізника.