Австралійські міні-пироги з м'ясом
Улюблена закуска футбольних фанів Зеленого континенту.
ТРЕБА (на 8 порцій):
- 1 кг яловичого фаршу
- 800 г готового листкового тіста
- 3 ст. ложки борошна
- 1 цибулина
- 100 мл бульйону
- 50 г кетчупу
- 2 ч. ложки вустерського соусу
- 1/2 ч. ложки орегано
- дрібка мускатного горіха
- сіль
- перець
- 3 ст. ложки рослинної олії
- невеликі круглі керамічні форми (приблизно 12 см).
ГОТОВИМО:
- Дрібно ріжемо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо фарш, смажимо 5 хвилин.
- Додаємо бульйон, кетчуп, вустерський соус, орегано та мускатний горіх.
- Змішуємо борошно та 25 мл води, додаємо у фарш і знімаємо з вогню.
- Розподіляємо тісто за змащеними олією формами, заповнюємо фаршем. Закриваємо зверху тестом та скріплюємо краї.
- Випікаємо 15 хвилин|мінути| при 220 °С, потім знижуємо температуру до 180 °С і випікаємо ще 25 хвилин|мінути|.
Яблучний пиріг на сковороді
Насолоджуйтесь випічкою, навіть якщо у вас немає духовки.
ТРЕБА (на 6 порцій):
- 3 яблука
- 150 г + 2 ст. ложки цукру
- 80 г вершкового масла
- 50 г волоських горіхів
- щіпка ваніліну
- 300 г борошна
- 200 мл кефіру
- 2 яйця
- 1 ч. ложка соди або розпушувача.
ГОТОВИМО:
- Розігріваємо сковороду, змащуємо її олією, висипаємо 2 ст. ложки цукру, викладаємо нарізані на часточки яблука, прогріваємо до карамелізації цукру.
- Збиваємо яйця з цукром, додаємо ванілін, кефір, борошно, соду, розтоплену олію, подрібнені горіхи.
- Заливаємо тістом яблука.
- Готуємо під кришкою
30 – 40 хвилин на тихому вогні.
Пиріг з грушами та маскарпоне
Італійський десерт для сімейного обіду.
ТРЕБА (на 6 - 8 порцій):
Тісто:
- 250 г борошна
- 125 г вершкового масла
- 1 жовток
- 1 ст. ложка сметани
- 1 ч. ложка лимонної цедри
- дрібка солі.
Крем:
- 250 г маскарпоне
- 100 г цукру
- 2 яйця
- 2 краплі ванільного екстракту
- 2 ст. ложки борошна
- 3 груші
- сік половинки лимона
- 50 г рубаного смаженого фундуку
- 2 ст. ложки абрикосового джему
- 1 ч. ложка фруктового лікеру.
ГОТОВИМО:
- Тісто: жовток розтираємо з цукром, додаємо натерту олію, сметану, борошно, розтираємо пальцями в крихту і замішуємо тісто. За необхідності додаємо 1 ст. ложку холодної води. Загортаємо в плівку і забираємо в холодильник на півгодини.
- Розкочуємо тісто за розміром форми (приблизно 26 – 28 см) з урахуванням бортиків. Викладаємо у форму, розколюємо вилкою, застилаємо кулінарним пергаментом, засипаємо сухою квасолею і підпікаємо 15 хвилин при 180 ° С, даємо охолонути.
- Маскарпоне збиваємо з цукром, яйцем, ванільним екстрактом та борошном.
- Груші чистимо, видаляємо насіння, змащуємо лимонним соком зрізи.
- Крем викладаємо у пісочну основу. Зверху викладаємо груші зрізом донизу, посипаємо дробленим фундуком.
- Випікаємо 45 хвилин|мінути| при 170 °С.
- Робимо глазур для груш: абрикосовий джем та лікер змішуємо з 4 ст. ложками води і кип'ятимо
3 – 4 хвилини, поки джем не розтане. Проціджуємо та змащуємо груші.
Вівсяно-кокосові панкейки
Панкейки, вони ж оладки, без борошна та олії – ситна та смачна підзарядка для організму з ранку.
ТРЕБА (на 1 порцію):
- 100 г кефіру
- 60 г вівсяних пластівців
- 40 г кокосової стружки
- 2 яйця
- 1 ст. л. тростинного цукру
- 1/4 ч. л. соди.
- Мед чи натуральні сиропи для подачі.
ГОТОВИМО:
- Яйця збити з содою та підсолоджувачем. Додати решту інгредієнтів і замісити тісто.
- Антипригарну сковорідку добре розігріти, зменшити вогонь майже до мінімуму.
- Готувати панкейки без олії та кришки, випікаючи по 2 - 3 хвилини з кожного боку.
- Полити натуральним сиропом чи медом.