Суддя проекту "МастерШеф" Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати найпопулярніший десерт - тірамісу. Рецепт від кулінара опублікували в інстаграм-акаунті "МайстерШеф".
Інгредієнти:
- 300 мл дуже міцної кави (еспресо) кімнатної температури
- 90 мл лікеру Grand Marnier/Куантро (можна замінити апельсиновим фрешем)
- 40-45 шт. печива "дамські пальчики" (савоярді)
- 450 г сиру маскарпоне холодної чи кімнатної температури
- 60 мл темного рому (за бажанням)
- 4 великі яйця, розділені на білки і жовтки
- 100 г цукру (розділити на дві частини)
- 1/2 ч. л. ванільного екстракту
- 480 мл жирних вершків (30%)
- 1/8 ч. л. солі
- какао
Готуємо:
- Змішайте еспресо та лікер Grand Marnier/Куантро.
- Візьміть половину печива і додайте в цю суміш на кілька секунд (воно не повинно стати м'яким), після чого щільно викладіть його на дно великої скляної форми 20 на 30 см.
- Зробіть крем із маскарпоне: ручним блендером або міксером із силіконовою насадкою збийте сир із ромом на середній швидкості до однорідності.
- В іншій мисці на водяній бані збийте жовтки і 50 г цукру в піну, не дайте жовткам зваритися (всього збивайте до 5 хвилин). Зніміть і відразу влийте у сирну суміш. Збивайте на середній швидкості до однорідності.
- Збийте вершки з ваніллю ручним блендером або вінчиком на середньо-високій швидкості (3-4 хвилини). Акуратно додайте вершки до суміші маскарпоне.
- Чистою насадкою-вінчиком збийте білки із сіллю на середньо-високій швидкості до піни (приблизно 1 хвилину), збільшіть швидкість і поступово додайте 50 г цукру. Збивайте ще 4-5 хвилин і додайте маскарпоне в крем.
- Викладіть половину крему маскарпоне рівномірно на шар печива.
Додайте все печиво, що залишилося, в кавову суміш і викладіть зверху на крем маскарпоне, дуже обережно натискаючи, щоб шар був щільним. Зверху викладіть шар крему маскарпоне, поставте в холодильник, не закриваючи, на 2-3 години. - Через сито посипте десерт гарним шаром какао, протріть форму та поставте в холодильник під плівку на всю ніч.
Подавайте з ягодами та м'ятою. Зберігайте десерт у холодильнику не більше 3 днів.