Байден повернув свої президентські повноваження, але ще залишається у лікарні

Президент США вже опритомнів після наркозу і перебуває в "хорошому настрої".

Американський лідер Джо Байден, який тимчасово передав повноваження президента Сполучених Штатів віце-президенту Камалі Харріс, повернувся до виконання своїх обов'язків. Глава держави пройшов лише частину обстежень, до закінчення всього медичного огляду він перебуватиме у лікарні. Про це повідомив у Твіттері продюсер телеканалу MSNBC Кайл Гріффін.

- Ось лист сенатору Ліхи про поновлення президентом Байденом повноважень та обов'язків президента Сполучених Штатів, - написав Гріффін, опублікувавши відповідний лист.

Цю інформацію підтвердила прес-секретар Білого дому Джен Псакі. За її словами, Байден вже прийшов до тями після наркозу і перебуває в "хорошому настрої".

- Президент Джо Байден говорив із віце-президентом Камалою Харріс, а також головою адміністрації Білого дому Рональдом Клейном сьогодні вранці приблизно об 11:35. Президент був у гарному настрої і тим часом повернувся до своїх обов'язків. Він залишиться в Уолтері Ріді, поки завершить решту свого звичайного медогляду, - написала Псакі в Твіттері.

Джо Байден проходить щорічний огляд у медичному центрі Волтера Ріда. На час проходження процедури колоноскопії, яка проводиться під наркозом, Байден передав свої повноваження віце-президенту Камалі Харріс. Короткий виклад результатів обстеження американського лідера у Білому домі обіцяли опублікувати пізніше.