Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати тріо тістечок Шу, яке вийде навіть на домашній кухні. Про секрети найсмачнішого десерту експерт розповіла 19 листопада в інстаграмі.
- Величезна перевага цього десерту в тому, що ви можете готувати окремо неймовірний бісквіт, заварні тістечка з різними видами начинок і багато іншого, допоможуть вам у цьому рецептури з тістечка «Тріо Шу-Шу». Але краще все ж таки все разом, - зазначила вона.
Глінська додала до своєї пропозиції відеоурок, рецептуру та технологічні карти.
Штройзель :
- 50 г борошна
- 50 г цукру
- 40 г вершкового масла (холодне, жирність не менше 82%)
Заварне тісто (розрахунок на 6 шт.):
- 125 мл молока (жирність 2,6-3,2%)
- 125 мл води
- 2 г солі
- 10 г цукру
- 100 г вершкового масла (жирність не менше 82%)
- 150 г борошна
- 250 г яєць.
Шоколадний бісквіт :
- 140 г вершкового масла (розм'якшеного)
- 150 г цукру
- 180 г яйця
- 80 мл. вершків (жирність не менше 30%)
- 90 г чорного шоколаду
- 140 г. борошна
- 40 г. мигдального борошна
- 6 г. розпушувача
- 30 г. какао-порошку
Збитий шоколадний ганаш :
- 100 г білого шоколаду
- 140 г молочного шоколаду
- 20 г сиропу глюкози або меду
- 180 мл вершків (не менше 30%) - 1 частина
- 280 мл вершків (не менше 30%) - 2 частина
Шоколадний заварний крем :
- 300 мл. молока
- 60 г жовтка
- 20 г цукру
- 15 р. муки
- 15 г кукурудзяного крохмалю
- 15 г вершкового масла
- 50 г чорного шоколаду.
Шоколадна глазур "Гурме"
- 500 г чорного шоколаду
- 50 мл. рослинної олії
- 30 г. какао-крупки (фундука або мигдалю).
Приготуємо шоколадну глазур "Гурме": розтоплюємо шоколад, додаємо рослинне масло і какао-боби. Перемішати.
Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, крилець теріякі та суперсніданку - панкейку з яблуками.